reklama

Láska je iracionálna

Som hrdou držiteľkou vodičského preukazu, takmer rok (za pár dní). Dokonca v januári som starú dobrú ružovučkú knižočku vymenila za fungl nový Eurovodičák - čo ak by náhodou. :) Som jednou z tých šťastných, ktoré mohli jazdiť na vlastnom od prvého dňa. Okrem toho som pomerne často vyfasovala aj nejaké to cudzie, či firemné. Niekto si povie, že riziko ... dať auto do rúk žene, novovodičke. Ale poviem Vám, jazdím rada. Za rok som najazdila vyše 11 000 km.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ja, zarytý odporca smradov všetkého druhu, som zrazu začala milovať vôňu benzínových čerpadiel, oleja a vody do ostrekovačov. :) Keď k tomu prirátam, že som nikdy neholdovala ohňovej vode, nominácia na rodinného šoféra bola istá. V ťažkej konkurencii som postupne zdolala všetkých rodinných príslušníkov a stala som sa laureátom ceny. Moja radosť nepoznala hraníc a tak som prehliadala niektoré chybičky. Obchod máme za rohom, tak som sa rozhodla, že výhodnejšie nakúpim len v hypermarkete a to len kvôli tomu, že sa tam dá odviesť autom. Dieťa som pre istotu zahlásila do školy, ktorá je vzdialená minimálne 14 km. A keby sa dalo, odveziem sa autom aj do kúpelne. Keďže som však nejazdila len na svojom autíčku a občas aj na druhých, začala som si postupne všímať "anomálie" vlastné môjmu dopravnému prostriedku. Hrmot dieslového motora (ktorý vyšiel z továrne ešte keď mŕtve more bolo maród), pôdvodne označený za romantické pradenie postaršej dámy, sa zmenilo na otravný rámus. Strierače, ktoré usilovne stierali vtedy, keď svietilo slniečko a v najväčšej prietrži mračien si vyberali PN, prestali byť smiešne asi po dvoch mesiacoch. Nepoľahlivá spojka, vyjazdená prevodovka a hrdzavé podbehy tiež nepridali na kráse. Keď som prvýkrát naháňala výfuk po ceste, myslela som si, že sa rozplačem; no keď sa mi to stalo znova, bola som si plačom istá. Blízky koniec mojich sympatií bol viac ako jasný, keď sa mi raz ani po dlhom prehováraní nepodarilo naštartovať. Začala som svoje auto nenávidieť. Červená krásavica to, akokeby tušila a začala robiť ešte väčšie problémy. Naše spoločné trápenie dosiahlo svoj vrchol, keď po dlšej odmlke (rozumej bezproblémovej prevádzke) som sa spoľahla na Božiu milosť. Ostala som v práci dlhšie a domov som šla až po polnoci. Kravička odmietla naštartovať. Nepomáhalo dohováranie, prosenie, zlostné kopanie do pneumatík (jasné, kopanie nepomôže štartovanie, ale malo pomôcť mne) a ani vyhrážky, že po dnešku skončí na šrotovisku. Potvrdilo sa mi aj to, že Krava je skvelé meno pre moje auto - je ženského rodu a teda náladová, je veľká aj ťažká (to sme si odskúšali pri tlačení). Nakoniec sa nado mnou zmiloval šéf a požičal mi auto. Zaprisahala som sa, že hneď na druhý deň ju odtiahnem do zberu a za peniaze kúpim synovi poriadnu elektrickú štvorkolku. Možno by mi ju občas aj požičal. Ale keď som ráno prišla na miesto činu, zistila som, že to nemôžem spraviť. Mám ju jednoducho rada. Chýbali by mi nahánačky výfukov a iných častí po ceste a susedovcom by chýbala škodoradosť. A tak navzdory všetkému a všetkým som ju po dvestýkrát odtiahla do servisu,kde mi ju dali na pár dní do poriadku. Áno. Je náladová, neposlušná, ťažká a veľká. Ale je moja a mám ju rada. Mimochodom dnes ráno zas nenaštartovala a ja som sa po dlhom čase odviezla autobusom. Aspoň viem, koľko stojí lístok MHD. Hovorí sa, že láska je iracionálna. Asi to bude pravda.

Michaela Tischlerová - Bednárová

Michaela Tischlerová - Bednárová

Bloger 
  • Počet článkov:  173
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Priatelia sú ľudia, ktorí veria v moju budúcnosť, aj keď poznajú moju minulosť.BugsPhoto Zoznam autorových rubrík:  Je krátky jak rebrík do kurínaSom sa na-srdilaTaká "normálna" rodinaDeti vidia inakA neumrieme hladom!HugoMini a maxistretká a iné rozkoPrírodné etudyCtime tradícieDrivingFeminizmusSúkromnéod šialenej manželkyNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu