reklama

Sme počítačová rodina

Napadlo ma to včera večer, keď som vstala od počítača a snažila sa zozbierať zvyšok mančaftu k večeri.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)

Manželovi sa nechcelo vstať od niekoľkých rozohratých partií Scrabble, synátor si dokončuje novú verziu svojho webu (doménu dostal od nás na meniny tuším pred dvomi rokmi) a dcéra sa tvári, že píše ďalšiu kapitolu svojej knižky o psíkovi, ale pri vypnutom zvuku drví Frozen Bubble (windowsáci, neskúšajte loviť v pamäti, my totiž frčíme na Linuxe).

Keď sme sa pred viac ako rokom sťahovali z paneláka do domu, ako prvé, teda, ešte pred sťahovaním, boli natiahnuté káble a zariadená najmenšia miestnosť na poschodí s rozmermi 2x1m - serverovňa.

Neskôr, keď sme už mali zariadené aspoň tak, že sme mohli fungovať, pribudli sieťové prípojky v každej izbe. V kuchyni som prípojku radikálne zamietla - aj bez toho, aby som ťukala do notebooku, mi všetko vykypí. Okrem servera v serverovni máme tri klasické pracovné stanice (každé dieťa vo svojej izbe, ja vo svojej pracovni), manžel používa notebook, okrem toho mám ešte notebook aj ja, aby som nemusela vždy sedieť len v pracovni. Vďaka prípojkám nemáme problém stráviť romantický večer v manželskej posteli s dvomi notebookmi. Toto leto plánuje manžel vyriešiť bezdrôtové pripájanie sa do našej domácej siete, aby sme mohli pracovať a relaxovať aj v záhrade.

Starí rodičia v nádeji, že ich budú vnúčatá navštevovať častejšie, kúpili notebook a pred nami rodičmi to zakamuflovali tak, že sa chcú naučiť aspoň základy práce na počítači. Jeden cieľ je splnený - vnúčatá ich navštevujú často, to, že oni počítač ešte nikdy nezapli, je druhoradé :)

Rozmýšľam, že keby náš pes Boro býval dnu v dome a nie na dvore, tiež by si asi nárokoval na jednu pracovnú stanicu.

A niekedy ma napadne, ako by sme sme asi žili, keby sme tie počitače nemali...


PS: krátku videosekvenciu z našej serverovne (kvôli veľkosti súboru ochudobnenú o zvuk), ktorú ako klip vyrobil náš syn Poník, si môžte pozrieť tu (1.9mb).

Andrea Tokarová

Andrea Tokarová

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Majiteľka internetového obchodu s hudobnými nosičmi, užívateľka a propagátorka Linuxu, mama TROCH úžasných detí.ICQ # 11013064 Zoznam autorových rubrík:  HudbaSpoločnosťPočitače z môjho pohľaduSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu