reklama

Fičúrska republika

Ako začať? Začal som nadpisom, metaforicky označiť názov našej malej krajiny v spojitosti s týmto ujom je pre mňa bagateľ. Ale čo ďalej? Človek, ktorý píše články na vlastnom blogu, by v prvom rade mal vedieť o čom písať ide a v druhom rade dá čerešničku na tortu v podobe trefného názvu samotného článku. Som teda iný? Prečo som začal naopak?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 Je to asi tým, že nadpisom som vypichol to najpodstatnejšie, čo ma momentálne trápi. Máme niekoľko dní do volieb, každý z kandidátov začína pomaly alebo aj rýchlejšie rozbiehať akúsi hru, tzv. predvolebnú kampaň. Ešte nikdy naša krajina nemala toľko kandidátov na prezidenta. To je ten najhlavnejší fakt, ktorý mi rezonuje v ušiach. Prečo je to tak? Viete si predstaviť tento fakt, ktorý by pán ujo určite napádal keby nekandidoval? Viem si živo predstaviť ako by hovoril o rozdrobenej spoločnosti. Prečo tak nerobí teraz? Pretože sa sám postaral o podstatnú časť tejto našej rozdrobenosti a navyše mu to momentálne absolútne vyhovuje, veď títo malinkí kandidáti len uberú hlasy jeho súperom, on sa o tie svoje predsa báť nemusí. Jeho základňa je obrovská, priam "mečiaristická".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Ďalším zaujímavým faktom sú podfuky, ktoré rozbieha ešte v čase, keď kampaň nieje oficiálne rozbehnutá. Čo ten obed? Dal by som si aj ja... Myslíte, že ma pozval? Myslíte, že ho zaujíma, že aj ja môžem byť celkom vplyvný človek a že mu viem v mojom okolí "zohnať" minimálne päť hlasov? Zaujíma ho to? Nie, a asi aj preto som pozvánku na spomínaný obed nedostal. Dúfam, že chutilo! Dúfam, že chutilo naozaj všetkým, a teda hlavne tým, ktorí pred pár rokmi išli na obed s modrou tetou. Je to normálne? Asi áno...Viem, že Vám dávam, milý čitatelia, v tomto článku asi až príliš otázok, ale inak mi to nedá, rád sa radím a diskutujem, i keď momentálne nepočujem z reproduktorov vaše otázky. Asi je chyba v komunikácii.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Takže obed super, chutilo, každý sa usmieval, každý sa "nažral" za naše a na záver, spolu so symbolickým odgrgnutím vyslovil ujovi podporu. Prečo aj nie, veď keď je aj lopta aj puk razom za Fičúrsku republiku asi v tom netreba hľadať iba pustené peniažky do týchto športov a vzájomné si dohadzovanie zákaziek a projektov. Možno sa mýlim, no momentálne ešte stále máme demokraciu, i keď taký inú...chcel som napísať fičúrsku, pardón uletel mi mäkčeň - ficúrsku.

 Páči sa mi aj ako razom, práve tu a teraz (pán ujo asi rád počúva hip-hop...žijeme len raz práve tu a práve teraz) ide ulievať z vrecka peňazí na štadióny a neviem čo všetko. Áno, v prvom rade som aj ja rád ako aktívny športovec, teší ma, že deti vymenia očúrané pieskoviská s ihlami a striekačkami za krásne športové plochy. Prečo ale teraz? Prečo práve teraz? Premyslená hra? Získanie ľudí na svoju stranu tesne pred voľbami? Kdeže, podľa najnovších informácii z jedného nemenovaného zdroja ide iba o čistý a šlachetný čin uja, ktorý to tu všetko riadi...Mali by sme sa mu za to poďakovať...stačí tak málo, treba "len" do urny hodiť jeho meno...Pozor, nie jeho celého! Čítajte pozorne čo píšem, môžete mať problémy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Poviem vám to ako je...najvplyvnejšiu stranu Slovenska som pred štyrmi rokmi volil aj ja. V tomto momente dočítali môj článok aj poslední vytrvalí čitatelia, tí dvaja...takže ja si poslednú pasáž dopíšem vlastne pre svoj dobrý pocit. Volil som ho, lebo som bol mladý človek, ktorý chcel ostať na území tohto krásneho štátu a presvedčil ma argument, ako ideme robiť dialnice po celom Slovensku. Áno, tak málo mi stačilo, jeden jediný argument a to z dôvodu prilákania investorov do krajiny, ktorá nemá more, (teda má, ale iba rómov), ktorá nemá ani 600 eurové dôchodky a po obede siestu. Videl som v tom potenciál pre rozvoj zamestnanosti. Ja osobne aj po štyroch rokoch stále robotu mám, no môj názor sa zmenil. Sľubujem, že už ich voliť nebudem, teda iba že by ma pozvali na obed...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Ak ešte niekto nechápe, čo zvolenie bude znamenať, tak vám to poviem takto...chceme sa volať SĽDR? Ja sa tak volať nechcem, nechcem sa volať Tom Hon Gon Bjo...či ako sa tam volajú tí šikmoočkovia...Je jasné, že najvplyvnejšia strana ostane najvplyvnejšou, že vytvorí zase koalíciu sama, lebo už dlhodobo sa tu s ňou nik nechce hrať. Jej je to ale jedno, ona nepotrebuje kamarátov, a preto ich ani nemá. Ujo tam hore v tej veľkej budove zvanej hrad bude pekne všetko sporné vracať nazad, a tak sa nám tu postupne začnú diať veci, ktoré nám presvedčia, že aj po dvadsiatichpiatich rokoch od pádu režimu je ten režim taký istý, i keď iný, "demokratický".

 Nič, nejdem ďalej mudrovať, je to stále iba o názoroch, možno ja opäť ten môj zmením, no momentálne som naladený na to, že sa pokúsim tento šibalský plán prekaziť a budem voliť niekoho iného. Neviem ešte presne koho, čakám na impulz...v konečnom dôsledku ja ako uvedomelý človek budem opäť raz voliť menšie zlo...bude to stačiť? Už teraz viem, že asi nie, menším zlom sa situácia na Slovensku absolútne nevyrieši a bohužiaľ problém bude trvať až dovtedy kým...

Tomáš Hlatký

Tomáš Hlatký

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Neschovávam sa za trápne nicky, som reálna osoba a všetko vo svojom živote som si musel vybojovať sám...kto bude mať záujem, ten si moje články prečíta... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu