reklama

predaj Nota Bene na jednej križovatke v BA - postreh

Predajcov časopisu Nota Bene je dosť po celej Bratislave. Niektorí sú milí, niektorí dotieraví, ale všetcia si chcú takto nejako zarobiť par eur. Opíšem tu jednu udalosť ktorej som bol svedkom na jednej veeelkej križovatke v BA.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

V jeden nemenovaný, pre mňa "skvelý" podvečer, (menil som čelné sklo na aute, ktoré som mal rozbité od kamienka) som sa vracal domov. Križovatka bola plná, vonku teplo, dusno a slnečno (proste hnusne), tak som mal zatvorené okná a pustenú klímu. Už keď som zastavil, všimol som si predajcov časopisu Nota Bene, ako usilovne, v najväčšej horúčave, prechádzajú pomedzi autá a ponúkajú časopis. Ja osobne časopisy nečítam, ale sem tam dám predajcovi 50 centov alebo 1 euro. Predajcovia boli dvaja - muž a žena, predávali na opačných stranách križovatky. Na úžkom trávnatom páse, ktorý oddeľuje jazdné pruhy sa hral malý chlapec približne 5-6 ročný. V tejto horúčave sedel v tieni dopravnej značky. Začal som rozmýšľat, aké má ten chlapec detstvo - celý den na smradľavej križovatke, sem tam pomáha mame (predpokladám, že to bola jeho mama), predávať časopis. Rozhodol som sa teda že spustím okienko a dám 1 euro. Kolóna áut sa pohla, myslel som, že im nestihnem dať to euro, ale na semafore skocila oranžová tak som poriadne zabrzdil. Zamnou idúce BMW X5 zaflekovalo a zatrúbilo - no nebolo mi vsetko jedno, sedel tam taký "bezkrký" z hrubou reťazou. (keby neubrzdil tak mi s tým "tankom" spraví z Fiesty placku). Ostal všsk sedieť v aute tak sa mi trocha uľavilo. Stiahol som teda okno a zamával som na toho chlapca, keď prišiel k mojmu autu tak som podal 1 euro so slovami nech si ide kúpiť nejakú vodu a nech si dá niečo na hlavu. Poďakoval sa a odchádzal za mamou. Na zamnou stojacom BMW X5 sa otvorilo okno, vystrcila sa ruka (hrubá asi jak moje lýtko) a privolávala toho chlapca. Neveril som že aj taký "podnikatelia" (kam som hneď vodiča BMW zaškatuľkoval) pomáhajú bezdomovcom kúpou časopisu. Keď k nemu ten chlapček prišiel, chlapisko mu rukou prehrabol vlasy (také otcovské gesto), natiahol sa cez sedadlo dozadu, vytiahol z auta šiltovku a podal mu ju. Potom vytiahol z penaženky 50 € bankovku a podal ju chlapčaťu. Medzi tým skočila na semafore zelená tak som sa pohol, BMW však ešte stálo, chlapcek asi ďaloval vodičovi a odchádzal. Samozrejme autá stojace za BMWčkom začali trúbiť - chlapisko s rukou vystrčenou z okna, so vztýčeným prostredníkom smerom k zaním stojacim autám v BMW vyštartoval ako "Schumacher z prvého radu". Za križovatkou ma hádam v 100vke predbehol a fičal stredom cesty preč.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No možno to bol "tiežpodnikateľ" avšak mal zjavne aj dobré srdce...

Tomáš Ontkóc

Tomáš Ontkóc

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chalan, ktory ma rad pamiatky a prirodu vychodneho slovenka a zvlast najvychodnejsej casti slovenska.Nuz a chalan, ktory vramci IT dokaze zohnat skoro vsetko :-) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu