reklama

Sú Slováci najvymletejší národ v Európe?

Nechcem nikoho zbytočne provokovať, ani tých, ktorí svoju existenciu tesne spájajú a odvodzujú od svojej štátnej príslušnosti. Ale túto otázku, ktorú by som ešte pred pár rokmi položil len ak v rámci srandy, kladiem teraz úplne vážne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (278)

Vedie ma k nej nepopierateľný fakt, že tento národ si po krátkej prestávke vyplnenej už vtedy väčšinovo nenávideným Dzurindom opäť zvolil - a podľa všetkého v nadchádzajúcich voľbách opakovane zvolí - vládu, z ktorej majú všade v zahraničí len zábavu.

Zahraničné médiá o nás už dávno píšu ako o nejakej zaostalej diere preplnenej zakomplexovanými chudákmi, ktorí si potrebujú riešiť svoje komplexy upínaním sa k spoločnej národnej identite. Sorry, ja sa za to hanbím. A nie, nemyslím si, že je to práca štvavých domácich novinárov a ich zahraničných kamarátov podplatených Sorosom. Pretože rovnaký obrázok o Slovensku mám aj ja a veľa ľudí okolo mňa, a pritom nie sme novinári z Londýna či Washingtonu, ktorí sa len nezúčastnene zabávajú nad akýmsi vlasteneckým zákonom, ktorý si prijali kdesi v zaostalej diere na kraji nám známeho sveta.

To aby sa pomaly vonku človek bál priznať odkiaľ pochádza, aby ho automaticky nepokladali za duševne menej vyvinutého. Lebo to neobkecáte, my toho Slotu, Malíkovú, Rafaja, a predovšetkým Fica, Maďariča a Pašku skutočne pri moci máme, a ak sa nestane zázrak, zostanú tam aj ďalšie štyri roky.

Ja nechcem žiť v krajine, kde sa nesmú v televízii povedať dve jednoduché vety v angličtine. Napriek tomu, že im rozumie každý Slovák od troch rokov vyššie a od IQ 10 vyššie.

Nechcem žiť v krajine, v ktorej mojej dcére vlievajú do hlavy z učebníc pre prvý stupeň ZŠ poučky typu že, voľne citujem, "a nezabudnite si, milé deti, každý rok vyraziť na vlasteneckú vychádzku na Kriváň, požiadajte svojich rodičov alebo starých rodičov, aby vás tam zobrali, a nezabudnite si so sebou zobrať aj slovenskú vlajku, ktorú tam na vrcholku Slovákom tak vzácneho štítu zapichnete".

Nechcem žiť ani v krajine, v ktorej hlavnou starosťou učiteliek je, aby sa deti čo najsprávnejšie naučiľi vysľovovať mäkké Ľ, napriek tomu, že v bežnej reči to tak už sto rokov dve tretiny Slovákov nevysľovuje.

A už vôbec nechcem žiť v krajine, kde moja dcéra musí spievať každý týždeň do školského rozhlasu nejakú štátnu hymnu. Nie počúvať, ako to tvrdil Rafaj a Malíková, ona ju musí spievať, ak sa chce zúčastniť na voľajakej tam ich speváckej súťaži.

Áno aj Američania sú veľkí vlastenci, ale tam ak sú na to aj nejaké zákony, boli prijímané najmenej sto rokov dozadu. Predstavte si, že by dnes, na začiatku 21. storočia Obamova, alebo hoci predchádzajúca Bushova administratíva presadila zákon, ktorý by prikazoval pravidelné počúvanie hymny tam aj tam, vešanie vlajok pri takých a takých nových, doteraz nezaužívaných príležitostiach.

Oni si tie vlajky aj vyvesia, ale pretože sami chcú. Tu taká situácia nebude nikdy, a slovenská vlajka okrem Pánisovej záhradky nebude dobrovoľne viať odnikiaľ. Pretože slovenské vlastenectvo je nanucované, navyše takýmto primitívnym štýlom z 19. storočia, paradoxne si tí naši samozvaní otcovia vlasti robia medvediu službu sami sebe, ako aj ich prehnanému chápaniu vlastenectva. Aspoň o to rýchlejšie odídu do histórie. Ale medzitým nám porobia vo svete ešte kopu hanby, a to mi vadí.

Tomáš Tauber

Tomáš Tauber

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Normálny človek, aspoň niekedy Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu