reklama

Ida Kelarová dnes v Nu Spirit Clube spojí svety Rómov a jazzu

Nu Spirit v máji predstaví bratislavčanom prvú dámu rómskej hudby zo susednej Českej republiky. Ida Kelarová je synonymom spojenia dvoch svetov – rómskej kultúry a sveta jazzu. Svoj nový album “Aven Bachtale” predvedie naživo dnes 25. mája v Nu Spirit Clube na Šafárikovom námestí 7.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Čaká na vás večer plný emócií, ktoré si podmania každého, kto má otvorené srdce. Veď Aven Bachtale znamená v rómčine “Buďte štastní.” V jej novom albume pulzuje rómska krv, je to však komplexná spoveď zrelej ženy, ktorá svoju cestu životom zapisuje v notách. Ida sa na pódium postaví spolu s gitaristom, spevákom a kapelníkom Desideriom Duždom a formáciou Jazz Famelija. Toto zoskupenie mixuje rómske a jazzové prvky, spája rómske harmónie a latinsko-americké rytmy so zvukom jazzovej kapely.

Akcia sa začne o niečo skôr ako ostatné koncerty v Nu Spirit Clube, už o ôsmej. Lístky si môžete kúpiť v predpredaji u Dr. Horáka, v Artfóre a na všetkých predajných miestach siete Ticketportál.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

“Moje nejsilnější inspirace a vzpomínky mi dávalo to, když mě táta posadil na skútr a vzal mě s sebou k jeho romské rodině do Horných Salib. Svoboda. Láska. Pravda. Prostor. Život, o jakém jsem snila. Tam jsme vždycky viděli tatínka šťastného. Tam jsem zjistila, co to s člověkem udělá, když je volný, když se nedusí, když může svobodně dýchat. Táta byl jinak celý život smutný, ale v Salibách byl doma. Hrálo se, zpívalo se, plakalo se, radovalo se. Tam byly opravdové city.”

Obrázok blogu
Rado Tomek

Rado Tomek

Bloger 
  • Počet článkov:  102
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som ekonomicky novinar a okrem toho aj DJ Kinet, promoter, majitel bratislavskeho Nu Spirit Baru. Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu