reklama

Deň matiek

Dnes je Deň matiek. Každý z nás má matku. Niekto má šťastie, že ju zažil a si ju pamätá, iný ju má živú a sa ju opatruje, iný je vo veku, kedy sa o neho ešte stará matka. Ale aj tí, ktorí ju majú vymazanú krutým osudom od detských dôb, majú matku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Dnes je Deň matiek.

Každý z nás má matku. Niekto má šťastie, že ju zažil a si ju pamätá, iný ju má živú a sa ju opatruje, iný je vo veku, kedy sa o neho ešte stará matka. Ale aj tí, ktorí ju majú vymazanú krutým osudom od detských dôb, majú matku.

Materstvo je dnes zaznávané a pri tom cenené. Možno práve preto treba hovoriť o materstve ako o dare, ktorý nemôže mať každá žena. Materstvo nie je samozrejmosť. Každý z nás vo svojom najbližšom okolí vidí, ako sa materstvo odmieta. Dôvody sa rôznia. Každý, kto sa z nás rozhodne neprijať dieťa, má na to svoj dôvod. Kto sa rozhodne prijať dieťa, má tiež preto dôvod. Dieťa nesmie byť hračkou v rukách rodiča. Dieťa má svoju dôstojnosť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Niekedy sa prijíma dar nového života aj cez slzy, ktoré sa zvyknú premeniť v žiare životodarného slnka na drahokamy. Materstvo je darom, ale aj obetou. Prijíma sa s bázňou. Je zahalené tajomstvom spoločného úseku života, kde je dieťa bytostne naviazané na matku a pri tom je od počiatku osobité, originálne. Rozhodnutím mu slúžiť. Dieťa cíti, či sa prijíma s radosťou alebo nevôľou, či je milované alebo nechcené. Matka dáva základy novému človeku, ovplyvňuje jeho celú budúcnosť. To my, muži, nie sme schopní. Preto si ctím matky, preto ich oslavujem.

Mám veľké šťastie, že ma moja mamka prijala. Vo veľmi ťažkých časoch.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mám veľké šťastie, že moja manželka bola ochotná sa stať matkou. Veľakrát.

Mám veľmi veľké šťastie, moje deti s manželkami sú ochotné stať sa matkami.

Všetkým za to veľká vďaka!

Stanislav Trnovec

Stanislav Trnovec

Bloger 
  • Počet článkov:  140
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som slobodný človek. Sloboda je okrem života najfantastickejší dar, ktorý som dostal. Denne stojím v nemom úžase pred zázrakom života, tohto tajomstva sa neviem nabažiť. Každý deň je DAR, za ktorý nestíham ďakovať. Predseda Klubu mnohodetných rodín, viceprezident FEFAF, člen administratívneho výboru COFACE. Teda písať budem o rodine. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu