reklama

JEM

Nová Dido... Album roka... I takéto prívlastky sa pripisovali waleskej speváčke Jem, keď vydala svoj debut Finally Woken. Že vám jej meno nič nehovorí? Jej skladbu určite poznáte zo selfpromotion Markízy v júni...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)
Obrázok blogu
(zdroj: (c) sonybmg)

Jem, občianskym menom Jemma Griffiths sa narodila vo welskommestečku Penarth v druhej polke sedemdesiatych rokov. V trinástichzačala písať pesničky, neskôr počas štúdia na brightonskej univerzite sa začalavenovať hudobnému promotion a stala sa DJ agentom, dokonca založila svoj vlastný label Marine Parade. Stále to však asi nebolo ono. V roku 1999 sa vrátila domov a v pohodovej atmosfére cestovala po Welse, začali prichádzať prvé hudobné nápady. A tu tovšetko začalo, jej demonahrávky zaujali, Jem sa presťahovala do Londýnaa začala spolupracovať s tamojšími producentmi a skladateľmi.V spolupráci s uznávaným producentom elektronickej hudby GuyomSigswortom vznikla skladba Nothing Fails, ktorá sa objavila na albume AmericanLife slávnej Madonny.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Svojho vlastného hudobného debutu sa Jem dočkala po odchode do USA, kde natočila EP zvané „It All Starts Here“. Po ňomnasledoval album „Finally Woken“, ktorý obsahoval i všetky skladby zospomínaného EP. Úspech na seba nenechal dlho čakať a skladby „They“, „JustA Ride“ a „Finally Woken“ bodovali na predných miestach hranosti rádií.Album bol dokonca považovaný za najúspešnejší ženský britský debut v USA.

Neskôr sa dostal album aj do Veľkej Británie a zvyškuEurópy. Na Slovensku nezabodoval, aj napriek tomu (alebo žeby práve preto :-),si myslím, že je to jeden z najlepších albumov, ktoré sa mi do rúk zaposledné roky dostali. Prvýkrát som ho počula v roku 2005, a aniteraz, po dvoch rokoch nemám problém púšťať si ho do omdlenia :-) Je to veľmiemotívny album, a všetkých jedenásť skladieb považujem za výborné. Každáz nich iná – trošku tanečná, trošku rocková, akustická, s výraznýmihuslovými pasážami... Veľmi len dúfam, že tento album, nie je posledným, naktorom je Jem v úlohe interpreta... Na oficiálnej stránke je infoo albume na konci roka 2007. Už sa neviem dočkať!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Unplugged verzia skladby Flying High:

Silvia Turnerová

Silvia Turnerová

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Slyším, ale poslouchat nebudu! Zoznam autorových rubrík:  Banality mojej realityHappy mjuzikOdrazy svetaMúvís(Ne)povinné čítanieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu