reklama

pekný deň

Celú noc padal sneh. Ráno sme s manžekou vstávali o piatej ako každý pracovný deň. Po polhodinke sme už nasadali do studeného auta a vyrážali na cestu. Šmýkalo sa, na ceste bol ujazdený sneh. No na dialnici už sme si to vyšívali stovkou, len na dialničnej križovatke bolo treba riadne zpomaliť lebo nájazd nás točil o dvestosedemdesiat stupňov smerom na sever. Prvý zjazd a sme pri firme. Parkovisko bolo vzorne odhrnuté, tak sme bez problémov zaparkovali.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Manželka išla do šatne a potom na montážnu linku. Ja som si vyšiel o poschodie vyššie a zapol som počítač. Najskôr sa mi akosi nedarilo rozbehnúť. Od polovice novembra 2010 mám novú prácu. Teraz robím na marketingu a šéf mi pridelil tri projekty. Včera som sa priznal, že na dvoch som zatial neurobil takmer nič. Zato ten jeden vyzerá nádejne. Chviľku som bol na chat(e) s kolegiňou Evou z Považskej Bystrice. Dodala mi pozitívnej energie a potom som sa konečne rozbehol.

Snažím sa naprogramovať software, ktorý bude z knižnice 3D modelov vyberať ten, ktorý potrebujeme a tiež ho vhodne nakonfiguruje. Je niekoľko externých firiem, ktoré nám túto službu ponúka, takže nie je to žiadný objav. Naša firma je celosvetový výrobca a ide o tisíce modelov a obrovský objem dát. Nie je to iba o programovaní, skôr ide o nájdenie procesu, ktorý bude jednoduchý, lacný a efektívny. Externé firmy nám ponúkajú pomerne drahé riešenie. Ale hlavný problém je údržba dát. Možno si viete predstaviť koľko zmien sa deje každý deň vo firme, ktorá má konštrukcie po celom svete a vyrába stovky rôznych variant denne. Práve v údržbe dát je najväčší problém.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V decembri som dostal nápad, ako prepojiť už bežiaci projekt s tým mojim. No bohužial sa ukázalo, že neviem dostatočne vysvetliť, ako by to fungovalo. Tak som sa rozhodol, že aj keď nie som programátor, tak sa pokúsim vytvoriť zjednodušenú verziu, ktorá by názorne ukázala, ako to bude fungovať. A podarilo sa!

Samozrejme to nie je žiaden profesionálny software, ale funguje a ako "breadboard" postačí. Urobilo mi to radosť. Človeka vždy poteší, keď sa mu dačo podarí. Dnes ráno som to ukázal mojmu šéfovi. Neskríval radosť a požiadal ma, aby som to predviedol na mesačnej porade nášho tímu. Pačilo sa to. Radujem sa. No po obede doviedol môj šéf riaditeľa inžinieringu k môjmu pracovnému stolu a chcel, aby som mu to predviedol. Obidvaja sa viditeľne tešili a môj šéf hovorí: "Najradšej by som ťa objal, je to úžasná myšlienka, ale neviem či sa neurazíš. Ja neviem aké sú zvyky na Slovensku." Ja som povedal, že môže. No a on ma tak vystískal, že som mal čo robiť, aby mi nevbehli slzy do očí. Takto od srdca ma ešte nikdo v robote nevystískal. Dnes mám skutočne krásny deň.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Do nového roku 2011 vám prajem veľa takýchto pekných dní srdečne všetkých čitateľov pozdravujem z mrazivej Iowy.

Jaromír Tvarůžek

Jaromír Tvarůžek

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moravák, Pražák, Iowan a domov mám v najkrajšom mieste na svete - Tŕstie - dedinka v Strážovských vrchoch. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu