reklama

"Slovenský" horor robí hanbu Slovensku 2!

Eli Roth opäť nesklamal a zahanbil Slovensko aj v pokračovaní svojho filmového trháku Hostel. Tentoraz však celý film vyznieva viac ako nepodarená paródia na prvú časť, než ako jej pokračovanie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Film sa začína pripomenutím prvej časti a prakticky v tomto duchu pokračuje až do konca. Nechýbajú vulgárne nadávky a čiernobiely televízor, v ktorom dookola beží Pulp Fiction a nechýba ani známy gang túlavých detí, ktoré si pýtaju dolár, avšak tentoraz nie od mladých amerických turistov, ale od turistiek, ktoré obdivujú krásu slovenského vidieku. Ak bude Roth nakrúcať aj tretie pokračovanie Hostelu, tak budú hlavnými aktérmi pravdepodobne osoby nejakého tretieho pohlavia.

Herecky prekvapil Milan Kňažko, ktorý technicky veľmi dobre zahral ruského mafiána Sašu a mal aj relatívne dobrý americký akcent. Technicky lepšie spracovaný je vlastne celý film, keď oproti prvej časti je podstatne lepšie ozvučený, "nafarbený" a nastrihaný, použitá je aj kvalitnejšia krv a počas filmu znejú krásne melódie na ľudovom motíve. Bohužial, táto pekná hudba a kvalitné snímky do seba nezapadajú a tak sa film stáva trochu neprehľadným až "rozbitým" po audiovizuálnej stránke a navyše slabý dej, ak vôbec možno hovoriť o deji, celkový dojem z filmu taktiež nezlepšuje. V jednej scéne, v ktorej Saša obrží zásielku, sa táto odráža v jeho slnečných okuliaroch tak, že sa v tomto obraze vystriedajú zábery z troch uhlov, čo trochu pokazilo môj dojem z filmu po stránke jeho technického spracovania.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Druhé pokračovanie už vo mne síce nezanechalo také negatívne pocity ako "jednotka", avšak násilie, ktoré sa vo filme na našom území odohráva, určite nepomôže rozvoju turistického ruchu a ani pozitívnemu zviditeľneniu Slovenska vo svete.

Ak si niekto chce pozrieť pár krvavých scén, tak film určite odporúčam, keďže tých pár násilných momentov vo filme je vyobrazených dobre, avšak ak si chce niekto pozrieť dobrý film, tak by mal na Hostel rýchlo zabudnúť a je jedno, či to bude prvá alebo táto nová druhá čast tohto kinematografického "skvostu".

Jozef Uhľár

Jozef Uhľár

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

nežijem preto, aby som mlčal Zoznam autorových rubrík:  Windows VistaITSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu