reklama

Priateľ snov, nepriateľ slov

Krátky referát alebo nejaké to howto na ryby (ako ľudí narodených v tomto znamení)...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
Obrázok blogu
(zdroj: internet)

Nasledujúce slová sú prebraté od neznámej veštice a astrologičky, nazvyme ju, hmm čojaviem, Monika, na počesť istej slečny, čo mi raz vytmavila, že čo som to ja zač. A samozrejme je to celé, ale len veľmi mierne, doplnené mojou maličkosťou... čiže k jadru...

Spravidla sa táto osoba (ryba) správa veľmi nenápadne, akoby sa chcela držať mimo akéhokoľvek diania (aka shy-guy). Ryby bývajú krásni ľudia s peknou urastenou postavou :o), ženy sú obdarené jemnými spôsobmi a až zmyselným vnímaním. V prvom rade Vás na nich zaujme ich nerealistický pohľad, ktorý je zasnený, zvláštny a veľmi podmanivý. Ženy aj muži bývajú v spoločnosti veľmi šarmantní, priateľskí a nechýba im primeraný humor. Ľahko nadväzujú priateľstvo a väčšinou si ho dokážu udržať vďaka svojej vstriecnej povahe a umeniu počúvať. Bohužiaľ, väčšine Rýb, okrem veľrýb a šťúk, chýba sebadôvera, pevná vôľa, a preto sa ťažšie presadzujú. K životu i práci potrebujú pokojné zázemie a zodpovedajúce pracovné prostredie, nie však kvantá peňazí, pozície a moc (proste pohoda, klídek, tabáček).

LÁSKA A PARTNERSHIP

Ryba je zrodená pre lásku, je nežná, romantická i vášnivá. Citlivá Ryba sa nechá veľmi ľahko zviesť a nadviaže známosť s kýmkoľvek a kdekoľvek. Na svoju úprimnosť a otvorené srdce často dopláca. V zamilovanosti stavia vždy emócie nad rozum. U partnera vníma viacej tie lepšie stránky; tie horšie jednoducho neberie na vedomie. Často sa stáva, že si objekt svojej lásky prikrášli, partnera si postaví vedľa seba na najvyšší stupienok ideálov, prisúdi mu vlastnosti, ktoré možno ani vôbec nemá. Keď vzťah nevyjde, pád býva škaredý. Keď Ryba miluje, tak celým srdcom, často v láske prináša obete alebo bolestivo trpí. Býva veľmi závislá na ľuďoch, ktorých miluje. Svoju lásku neustále preveruje, vyžaduje dôkazy vernosti, aby rozptýlila nad všetku pochybnosť svoje obavy. Na druhej strane, Ryba dokáže svojho partnera zraňovať svojou premenlivosťou a bohužiaľ niekedy aj bezohľadnosťou. Je tvorom náladovým a možno povedať, že ako sa zrovna vyspinkala, tak tak aj koná. Len veľmi ťažko sa zmieruje so sklamaním a krivdou.
Kto hľadá bytosť bezmedzne oddanú, tak je u Rybičky na správnej adrese.

S KÝM SI RYBA ROZUMIE

Najviac so svojimi vodnými druhmi: Rakom, Škorpiónom a inou Rybou. Majú totiž rovnaký pohľad na život a tiež zhodné záujmy. Ich partnerstvo udržuje vzájomná vnímavosť, túžba po pokoji a vyrovnanom spôsobe života.

Zemské znamenia Ryby veľmi priťahujú. Najmä Býk a Panna, pretože práve s nimi nachádzajú spoločnú reč. A keď k sebe chovajú úctu a sú schopní tolerantného správania sa, môže im ich partnerstvo vydržať až na veky vekov. Zložitejšie to býva s tvrdohlavým Kozorožcom, pretože tomu musí neustále ustupovať, aby bol pokoj, a tým značne trpí. Je treba, aby každý vyšiel aspoň na pol cesty - vzájomne sa dohodnúť a dopĺňať sa.

Ohnivé znamenia, Baran, Lev a Strelec, okúzľujú Rybu svojím šarmom a osobitým spôsobom prejavu. Často sa do seba silno zamilujú, ale mnohokrát si vzápätí nerozumejú. Každý presadzuje svoje záujmy a väčšinou ich partnerstvo skončí rozchodom. Len veľryby a šťuky si dokážu udržať ohnivého partnera.

Vzdušné znamenia, teda Blíženci, Váhy a Vodnár, dokážu spočiatku na Rybu urobiť ten najkúzelnejší dojem, ale málokedy im nadšenie vydrží. Vzdušné znamenia sa správajú rozlietane a živelne, zatiaľ čo Ryba by potrebovala, aby partner sedel pekne vedľa nej a držal ju za ručičku. Zamilované Ryby dokážu mnoho odpúšťať a majú najväčší podiel na tom, že ich vzťah vydrží. To už musí byť niečo, keď si začnú samé od seba baliť kufre.

AKO POKECOVAŤ S RYBOU

Ryba je najväčšmi ovplyvniteľné znamenie zvieratníka a je z veľkej časti závislá na okolitom prostredí a na ľuďoch, ktorý ju obklopujú. Potrpí si na jemné, decentné, nežné a uhladené správanie, dáva prednosť prostrediu na úrovni, vyžíva sa v estetike, s radosťou prijíma pozvania a priam, že miluje komplimenty (tleskejte já to mám tak rád). Nevyhnutne potrebuje k životu dôveru a vernosť druhého človeka. Pokiaľ žije dočasne sama, neverí si a nachádza úľavu od problémov a zložitých situácií v alkohole alebo v drogách. Na to bacha! Zaujíma sa o všetko, je to vďačný poslucháč aj rozprávač. S Rybou se človek nenudí, pokiaľ zrovna neprejdete na tému sklamania. To sa uzatvorí do seba, do svojho vysnívaného sveta, a je veľmi ťažké k nej preniknúť. Ak má v poriadku rodinu a partnerstvo, nikdy neodmietne pomoc, pôžičku či malé povzbudenie a dokáže byť tým najkúzelnejším společníkom a môžete si s ňou rozprávať, o čom chcete a ako dlho chcete.

Maroš Uhrík

Maroš Uhrík

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Autor je spolocensky tvor spravidla vnimajuci aobcas reagujuci na dianie okolo seba. Zvlastne znamenie? Ryby! :)Takito ludia z tychto kutov zemskej gule tuto na to kukali: Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu