reklama

O telefónoch a ľuďoch (ktorí s nimi zažívajú zábavu)

Začínajú sa mi kopiť úsmevné i menej úsmevné historky o ľuďoch, ktorí mi volali a chceli odo mňa niečo celkom iné, ako som im vedel poskytnúť. Príhody o telefonovaní sú staré ako telefonovanie samo. Občas sa zasmejeme, inokedy urazíme. Niekedy sa však i sám seba musím pýtať, či naozaj neexistuje všemožná sila, ktorá hatí akúkoľvek snahu o seriózny telefonát.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

K Júliusovi Satinskému sa údajne kedysi dávno dovolal neznámy pán. "Dobrý deň, máme vám doviesť tie stoličky?". "-Áno, dovezte," vetil humorista automaticky, aj keď mu stále nebolo jasné, s kým hovorí. "A koľko? Päťnásť?". "-Dajte tridsať!," povedal a zavesil. Kto komu doviezol tridsať stoličiek a ako veľmi pri tom zúril, sa vraj Satinský nikdy neozvedel. Mohol sa ale za to ešte dlho smiať popod fúz - duchaprítomným patrí svet.

Minule sa na môj súkromný mobil dovolal akýsi Talian a ja som ostal celý rozklepaný. Už od začiatku na mňa chŕlil neznáme slová a ja som im, akokoľvek som sa snažil, nevedel porozumieť. Skúšal som to anglicky, potom nemecky a keď už nebolo inej záchrany, neustále som sa ho vypytoval, či rozumie môjmu jazyku. Nerozumel, neustále dookola opakoval niečo ako "per elavista" (presne už však neviem) a potom do toho pridával rôzne ďalšie slová. Najskôr tónom človeka, ktorý o niečo prosí, potom už len dookola verklikoval neznáme frázy. Nakoniec to vzdal. Jeho ["Čau, čau"] bolo tým posledným, čo som od neho kedy počul.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vždy ma zaujímalo, kde príde muž s talianskym číslom k človeku ako som ja, rovnako ako prečo si u mňa raz začas niekto objednáva pizzu. Kto je Ďuro, ktorého u mňa už viackrát hľadala istá mladá slečna? A čo mám povedať ľuďom, ktorí mi tvrdia, že som im poslednú hodinu volal aspoň desaťkrát (mám tvrdiť, že som im chcel popriať pekný deň)?

Raz začas mi príde smska v štýle "Ach, ďalšie zemetrasenie v Pakistane. Si v poriadku?!". Rýchlo ťukám, že si zmýlili číslo a z druhej strany iba - "Si nudný a preto zbohom". Inokedy nemám náladu a do sluchadla hovorím lakonicky a troho: "Prosím, Ulej". Ktosi na druhej strane odpovedá rovnakým tónom "Nie, ďakujem", a potom zavesí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak si občas vravím - kde sa berie toľko mylných telefonátov? A sú to vôbec omyly? Ja viem, občas si ľudia robia žarty, inokedy mi to tak nepripadá a preto sa nesmejem. Sedí nedajbože na ústredí môjho operátora niekto a zabáva sa tým, že prepája neprepojiteľné?

U môjho otca v práci údajne kedysi pracovali zamestnanci Žabka a Kvak. Ich telefonáty, dokým sa jeden o druhom nedozvedeli, údajne končili hneď na začiatku - "Tu Žabka!";"Kvak!".

Tak neviem - je náhoda až taký blbec?

Tomáš Ulej

Tomáš Ulej

Bloger 
  • Počet článkov:  119
  •  | 
  • Páči sa:  0x

(bývalý) novinár, aforista, autor článkov a textov, zakladateľ Zlatého fondu denníka SME. Do SME pravidelne píšem stĺpčeky Listy z Webu Zoznam autorových rubrík:  AktuálneTechnológieVoľný štýlSurfujemZaujímavostiSlovenčinaSpamDojmy z čítaniaPoéziaZvukMiniatúryPríbehy z veľkej BratislavySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu