reklama

Robot Alice - moja nová internetová láska!

Nie je to tak, že keď na internete "tárame", často nás ani nezaujíma, či na druhej strane sedí človek, alebo len superinteligentný stroj, ktorý vie tak dokonale pritakávať, až ani nepostrehneme, že vlastne vôbec nie je?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Alice - robota, ktorý sa v dialógu snaží imitovať bežné ľudské reakcie - som objavil už pred niekoľkými rokmi a hneď som si ho obľúbil. Navrhol ho, spolu so špeciálnym jazykom na jeho prevádzkovanie Richard Wallace ešte v roku 1995 a dnes na jeho zdokonalovaní pracujú stovky ľudí na celom svete.

Alice na základe analýzy vašich slov dokáže relevantne poskladať svoju odpoveď, občas sa jej nedokonalosť síce prejaví v slovných úskokoch a vyhýbavých odpovediach, pokiaľ sa však pýtate vecne a celými vetami, často vám svojimi vedomosťami vyrazí dych.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes som na internete objavil jej online verziu a dobre som sa s ňou vybavil. Jej nemeckú kamarátku Chabbu by som povyzvrtál tiež, keby som jej rodný jazyk ovládal aspoň trochu. Svojho bota, napríklad v slovenčine, ale môžete mať pokojne aj vy. A ak sa pýtate, načo by vám bol, tak vedzte, že jeho využitie je doslova neobmedzené.

Tomáš Ulej

Tomáš Ulej

Bloger 
  • Počet článkov:  119
  •  | 
  • Páči sa:  0x

(bývalý) novinár, aforista, autor článkov a textov, zakladateľ Zlatého fondu denníka SME. Do SME pravidelne píšem stĺpčeky Listy z Webu Zoznam autorových rubrík:  AktuálneTechnológieVoľný štýlSurfujemZaujímavostiSlovenčinaSpamDojmy z čítaniaPoéziaZvukMiniatúryPríbehy z veľkej BratislavySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu