Pizza (moja)

Prezradím vám recept na dobrú pizzu. Takže sa do toho pustíme, a pomaly s rozvahou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

1.Snažte sa, ešte pred samotnou činnosťou výroby pizze, trochu relaxovať. A to nasledovne. Pite pivo, veľa piva, nakoniec je to aj jedna z prísad, keď sa Vám chce experimentovať. Najlepšie je ak sa budete na prípravu pizze tešiť. To znamená užiť pred procesom, niečo po čom Vám, milé dámy a páni bude hladno. Zelenina! Ale nieje to pravidlo.  2.Budeme potrebovať: 240 gramov polohrubej múky, keď nieje tak aspoň hladkú, polku kocky droždia, cukor, soľ, nejaký olej(olivový je najsamfasa), pretlak alebo slivkové paradajky made in italy, syr, olivy, šunku, kukuricu.....3.Takže tak.. Ideme robiť cesto. Do múky vlejeme vlažnú vodu v ktorej sme rozpustili droždie. Droždie rozpusťte v 2 dl vlažnej vody. Pridajte trošku piva a mlieka. Miešame hnetačom cesta, ale ak sa Vám chce a ste dostatočne v prdely zadrbte si ruky. Cesto rozhnieťime tak aby malo hustú konzistenciu, takú polo husto málo mokro riedku. Malo by to byť tvrdo mäkko cesto. Snáď sa chápeme. Necháme nakysnúť na vlhkom a teplom mieste. V kuchyni nad sporákom. Dáme si pivko a cigaretku, poprechádzame sa po kuchyni a čakáme cca. 15 minút. Dá sa to urýchliť prekryťím mikroténovým vreckom.4.Cesto zväčšilo svoj objem dvojnásobne(malo by). Pohladkáme ho, dáme mu pusinku a vrazíme doňho dva prsty, prostredník a ukazovák. Vlejeme dve lyžičky oleja(čajové), dve lyžičky soli a cukru(tak isto čajové). Hnietime cesto do hladka cca. 4 a pol minúty. Rozdelíme ho na dve polovice. Cesto prikryjeme a dáme si cigu. Zapneme rúru. Na maximum pri plynovej rúre MORA z roku 82. Zo skúseností viem, že pizza sa upečie všade. Raz som ju piekol v klasickej piecke na dedine a bola kruto dobrá.5.Cesto je krásne. Vyvaľkáme cesto na tenučko, samozrejme na vymúčenej podložke. Keď sa chcete tváriť ako týpci v taliansku tak si ju môžete vyhadzovať a točiť vo vzduchu.. 6.Cesto dáme na pekáč, najviac sa mi osvedčila panvica na paelu(das ist španielske žrádlo). Napackáme, pretlak a poukladáme suroviny. Jo a panvicu vymúčime, daj boh tomu facku čo plech vymastí! 7.Dáme cigu a pizza je hotová.8.Napapáme sa a ideme odznova na tú ďalšiu....Pijeme a bavíme sa do rána... Keď sa naučíte robiť pizzu tak ako ja, budete ľahko zneužívaný a chválený...Recept je na dve pizze.Dobrú chuť a nech Vám nezabehne.

Matúš Ulický

Matúš Ulický

Bloger 
  • Počet článkov:  123
  •  | 
  • Páči sa:  0x

ŽIJE Zoznam autorových rubrík:  Ja a pivo a iné strastiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

106 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

321 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu