reklama

pilierujeme

Ako začať nejakú myšlienku vhodne, vtipne alebo nejakou príhodou je môj problém (žiaľ nie môj jediný).

Písmo: A- | A+

To či patríte k pravo-ľavý alebo nebodaj čisto stredo-zado politicky orientovaným je asi málo podstatné. Málo podstatné, ale nie je, čo nás štve spoločne (je nás vlastne veľa alebo málo...?). DÔCHODKOVÉ ÚPRAVY (slovo reforma používa každý).

  1. Veľa ľudí mudruje a to až veľmi zanietene, mám pocit, že je to najmä naša „milá“ koalícia (nechcem byť konkrétny, mená ako Fico a Tomanová sú opočúvané). Hovoria to veľakrát z cesty, nekorektne a neprofesionálne s veľkými dezinformáciami o peniazoch v II. pilieri, aspoň podľa správ a komentárov v rôznych médiách, ktoré čítam, či sledujem v TV.

  2. Mám pocit, že tie peniaze niekomu veľmi chýbajú a to priamo teraz (ideme maľovááááť!), nie vtedy keď budú vyplácané budúcim dôchodcom - ak pravda dožijú a deti to nezdedia.

  3. „Vŕtajú“ sa v tom zrejme iba odborníci a novinári. S vaším prepáčením, ale myslím si, že by mohla na tom opozícia dobre ryžovať.

  4. Teda kde je tá naša opozícia... ááá! Zabudol som, má problémy. SDKÚ aj KDH vnútrostranícke problémy (boj o moc???). Podľa môjho názoru ich reakcie sú neskoré alebo málo razantné – česť výnimkám. To je, ale iná pesnička, aj keď to čo sa u nich deje teraz, myslím muselo prísť. Osem rokov vo vláde a teraz sú na suchu.

  5. Čudujem sa, prečo ľudia na to nereagujú, vláda má stále vysokú podporu - nepoznám presne voličskú základňu, iba predpokladám, že sú to v priemere ľudia nad 35 rokov a s nižším vzdelaním.


Teraz čítam, že si o nevýhodnosti sporenia budem môcť vypočuť aj v našom detinskom (pardón dedinskom) rozhlase. Ak pravda už nesedím na linke a nepočúvam operátora z aSociálneho ministerstva. Na to nemám čas, chuť, nervy, žalúdok a nechcem navštíviť nejaké odborné pracovisko - všeobecne sa tomu tuším hovorí Pezinok.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mám riešenia ako s tým humbukom prestať. Prvé: nech zrušia II. pilier – myslím, že to nepotrebuje 90 poslancov. Alebo, ako niekto povedal, aby s tým tie ohováračské prostitútky1 prestali2! Ďalšie je, aby sme si to nevšímali, no to je asi nereálne...

Možno ma ospravedlniť pri tomto článku iba tým, že ešte nezarábam a neprispievam do žiadneho piliera, aspoň zatiaľ, ale čo bude dovtedy...?

(Ešte jednu zátvorku: mám ich tak rád!)

1 VELMI SA OSPRAVEDLŇUJEM ZA TOTO POUŽITIE, ALE JA SI TO NEMYSLÍM!

2 Dovolil som si veľmi voľnú interpretáciu, každý vie o koho sa jedná!

Peter Urban

Peter Urban

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

s dyslexiou to asi ďaleko nedotiahnem :) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu