reklama

Môj volebný program

Voľby sa blížia a zrazu si na nás spomenú a budú sa tváriť nesmierne ľudovo všakovako zaplatené celebrity a politici. Bude sa variť guláš a čapovať pivo, rozdávať ceruzky a šiltovky. Dakomu toto úplne na rozhodnutie postačuje. Mňa ale zaujímať bude program. A nielen program, ale aj tí, ktorí by ten program chceli realizovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Teda ak bude Fico kvákať o transparentnosti verejných súťaží, tak mu to nezožeriem. Ak bude Dzurindov nástupca(kyna) hovoriť o potrebe zabrániť klientelizmu a korupcii, neuverím, ani keby to bolo zlatým písmom. A tak by som mohol pokračovať.

Každého zaujíma dačo viac, ako iné ciele. Poľnohospodára poľnohospodárstvo, vedca veda, herca kultúra.

No a tak som si zostavil taký môj rebríček, čo bude dôležité pre mňa.

  1. Ži a nechaj žiť. Každý sme iný. Tak to rešpektujme a berme tú rozmanitosť ako bohatstvo. Katolík musí rešpektovať, že je niekto ateista a nemusí to byť preto zlý človek, heterosexuál by mal chápať, že keď chlapec objíme chlapca, tak tým nespáchal žiadnu zvrhlosť, len prejavil ten najkrajší cit, milovník ľudoviek by nemal zakazovať hip-hop, konzument piva by nemal chcieť zatvárať do basy chalana, čo chce skúsiť jointa, ktorý mu možno menej lezie na mozog, ako to pivo. Skrátka som liberál. Ale nie anarchista. Sloboda každého sa ozaj končí tam, kde zasahuje do slobody iných.

  2. Vedomosti sú najcennejšie bohatstvo. Iba spoločnosť, ktorej záleží na hodnotnom vzdelaní, má perspektívu. Nemusíte so mnou súhlasiť, ale vzdelanie nie je pre mňa výučba náboženstva, ani odrapotanie všetkých diel Jozefa Cígela Hronského (pri všetkej úcte). Skôr preferujem fyziku, matematiku, biológiu, chémiu, ... teda prírodné vedy. Ale veľmi si vážim zručného klampiara, automechanika a kuchára.

  3. Za najväčšie morálne svinstvo považujem korupciu, klientelizmus. Tým chcem nielen odkázať súdruhom zo Smeru a SDKÚ, že so mnou určite nemusia počítať, ale i to, že strana, ktorá bude mať môj hlas, by mala mať nielen čistý štít, ale i cieľ iným klepnúť po paprčiach, ak by dačo hrozilo.

  4. No zabite ma, ale mám ozaj veľké sociálne cítenie. Starí ľudia by mali mať dôstojnú starobu, postihnutí (to sú akí ?) právo na dôstojný život, ľudom v núdzi dať nádej a pomôcť. Ale – sociálne teda určite necítim nič k darebákom, tým, ktorí berú zaháľanie (a chlastanie) ako celoživotný „pracovný pomer“ .

  5. Ešte ma štve: poslanecká imunita, policajné autá pred a za každým autom s papalášom, zbytočné, priam demonštračné rozhadzovanie našich peňazí, plastový bodrel úplne všade, kam pet fľaša doletí ... a kopec iného.

Každý má iné priority, poznatky, zásady. Ja mám tie najhlavnejšie takéto. Našťastie sa u nás objavila politická strana, ktorá tieto moje predstavy napĺňa. Naivné ? Možno. Ale nádej mám.

Ľubomír Valenčík

Ľubomír Valenčík

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som fyzik, ktorého zaujíma všetko, čo je zaujímavé, nevysvetlené, zvláštne. Viac nájdete na www.hyperion.sk. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu