reklama

Ako Havran a médiá poriešili Gothoom a občanov alebo Prečo voliť v komunálkach.

Milujem hebkosť slovenčiny, dá sa z nej ušiť čokoľvek. K mluvčímu OF v zamatovej revolúcii 1989 porodila  hovorcu VPN, na školení TIS z neho aktuálne vyrástol výhovorca  (pocta L. Rovinskému, KE ;)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (63)

K týmto riadkom ma dohnal brilantný deklaratívny prísľub usporiadateľa kontroverzného metalového festivalu Gothoom a aj primátora Novej Bane Jána Havrana, že „budú preventívne minimalizovať možnú textovú agresivitu účinkujúcich kapiel“. Podľa tvrdých vyjadrení v e-diskusiách vidím, že ich autori zďaleka netušia o akú "textovú agresivitu" ide, ja zas ako bude "preventívne minimalizovaná". A vy?

Všetci už vieme, že DNES v Novej Bani vypukne 5. ročník medzinárodného metalového festivalu GOTHOOM. Vieme, že lokálni funkcionári KDH, najvyšší predstavitelia OĽaNO a nejakí občania majú niečo proti tomu. CEloslovenské "nezávislé" médiá sú ešte tak unavené z každodenného informovania o odvolanom Mons. Bezákovi a jeho 11 tisíc podporovateľoch, že už zjavne nevládali informovať o petícii iných vyše 15-tisíc vystrašených občanov, ktorí sa od 22.7.2014 Otvoreným listom domáhajú legitímnej ochrany a zákonnosti u ministra kultúry a prezidenta policajného zboru:
http://www.peticie.com/gothoom_2014_otvoreny_list_ministrovi_kultury_prezidentovi_pz

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keďže médiá neinformovali o obsahu žiadosti, diskusní donkichoti ihneď povstali - či skôr zasadli - do vášnivého boja proti "stredovekým pánbíčkárom", ktorí nám tu "festival zakázať", čím "chcú zavádzať komunistickú cenzúru proti pár škaredým slovám", čím "ohrozujú našu slobodu a demokraciu"! Citáty z listu občanov sú však jednoznačné:

"...žiadame, aby ste sa podrobne zaujímali o festival ... a najmä nedopustili stav, kedy dochádza k podnecovaniu k násiliu... Uvádzame niektoré výňatky z textov piesní jednotlivých kapiel (Hypocrisy, Inquisition – headlineri tohtoročného festivalu; Belphegor; Azarath; Centurian), ktoré budú protagonistami ...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

1. Výzvy zabíjať kresťanov, násilie z náboženskej nenávisti, ...

Skupina : Inquisition, album : Nefarious dismalorations (2007) pieseň : Strike of the morning star

výzva k násiliu na kresťanoch, NÁSILIE NA ŽIDOCH: text : „Znič synov Krista – napadni synov Krista!... Povstáva s najostrejšia čepeľ, priprav sa na vojnu! ... Znič synov Krista – napadni synov Krista. Vyhub ich, vyhlaď ich! Vyhub ich, vyhlaď ich! KRV STEKÁ DOLE KOPCOM ZO SYNAGÓG.“

skupina : Belphegor, album : Goatreich - Fleshcult (2005) pieseň : The Cruzifixus – Anus Dei násilie na kresťanoch, kňazoch a hanobenie náboženských symbolov: text : „Rozsekajte ich na kusy v ich katedrálach! Zavraždite ich, zmrzačte ich ohňom! Pod bičovaním s pedofilným pápežom! Prekliaty som, taký nedôverčivý. Ukrižovanie – anál Boží. Zahrdús kňaza! Rúhaj sa kňazovi! Vydrancuj a zapáľ kňaza – anál Boží! Poje...aná cirkev panien a eunuchov. Slávte znesvätenie a jalovú lásku. Ja šliapem po sviatostiach života. Vytrite mi zadok s oltárnym obrusom! ... Zapáľte – zapáľte kríž. Zabite – zabite kňaza....“

Aj teraz považujete verejné vyrevovanie týchto akčných krvilačných výziev tisícke rozvášnených fanúšikov za porovnateľné s textami Rytmusa:

"Dneska idem do ulic pi*e budu stekat
Vyhonim si ko*ot esce vecer sa s ku*vami budem je*at
Dam si drahe obleceni a pi*oviny
Bundu za 40 litrov a kradnute hodziny.." ?

Je to neporovnateľné: cenzor SME totiž koment s týmto Rytmusovym textom behom hodiny ZMAZAL! Pre porušenie Kódexu SME! A to je bieda našich médií :( Stále dvojaký meter. Len si skúste predstaviť, že by niekto v textoch vymenil objekt útoku: miesto kňaz/kresťan by útočili na homosexuálov/Rómov/židov...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj vtedy by boli texty vhodné na beztrestné masové šírenie?

Asi sotva: 2 tunajší diskutéri si totiž ešte pamätajú a pripomenuli nedávnu kauzu športovej redaktorky RTVS, ktorá nadránom v bezmocnom afekte z možného ohrozenia zdravia a života verejne skomentovala zlodejov na streche svojho domu - dnes už nie je redaktorkou a čelí iniciatívnemu preverovaniu generálnou prokuratúrou.

Akurát včera SME informovalo o nehanebnom 1 ks NONAME islamistovi, ktorý učí syna, že zabíjať nevercov je správne. Znepokojená je belgická verejnosť, prípad už rieši osobne belgický minister: http://www.sme.sk/c/7329471/dzihadista-z-belgicka-hovori-synovi-ze-je-spravne-zabijat-neveriacich.html

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako vyriešili nadchádzajúce výzvy k zabíjaniu kresťanov a ich kňazov samosprávcovia v Novej Bani?

Miestni poslanci sa pokúsili riešiť situáciu návrhom, v ktorom žiadali primátora, aby poveril dozorom nad festivalom človeka, ktorý dokonale ovláda angličtinu, aby tiež vyžiadal vopred texty piesní od kapiel a zabezpečil nakrútenie a nahrávanie celého festivalu na posúdenie obsahu piesní. V návrhu tiež požiadali primátora, aby zabezpečil aj meranie hluku. Poslanci tento bod programu neschválili. Primátor Havran tvrdí, že väčšina z požiadaviek bola aj tak nevykonateľná a body smerujúce k cenzúre v rozpore s Ústavou. Dali urobiť právnu analýzu: tá podľa zástupcu odporujúcich občanov Tomáša Palaja "zreteľne hovorí, že že mesto je oprávnené v takomto prípade zakázať konanie festivalu a, s ohľadom na verejný záujem, dokonca mestu zo zákona vyplýva povinnosť festival zakázať". Naopak primátor Mgr. Ján Havran tvrdí, že mesto nemá možnosť o festivale rozhodovať a keďže sa má konať na súkromných pozemkoch, tak na ich prenájom organizátorovi mesto tiež nemá vplyv.

Čo sa týka textov, tie nemám možnosť ani nebudem kontrolovať. Povedal som len skupinám, ktoré budú vystupovať, nech podpíšu papier, že nebudú medzi pesničkami niekoho urážať a podobne. Čo však nikdy nerobili ani predtým,“ povedal riaditeľ festivalu evanjelik Peter Beťko. Či však skupiny "papier" podpísali a aká je možnosť sankcií pri nedodržaní záväzku, investigatívci už nepíšu... Takže sa môžeme tešiť, že nás urážať budú len v pesničkách, ale medzi nimi MOŽNO NIE !!!

Podľa SME primátor Havran na otázku, či "mesto chystá v súvislosti s protestmi proti festivalu nejaké mimoriadne opatrenia, telefonicky odmietol odpovedať a požiadal si ju poslať elektronickou poštou. Zatiaľ na ňu neodpovedal." Nuž, čo s takým pštrosom? (Čítajte viac:http://ziar.sme.sk/c/7329407/v-stredu-sa-zacina-metalovy-festival-mimoriadne-opatrenia-nechystaju.html#ixzz3AH7gmBjh )

A čo na to naši top politici? Odpočívajú v pokoji - veĎ na francúzsku riviéru ten metalový rev hádam počuť nebude

Súvisiace články:

Vanda Rybanská

Vanda Rybanská

Bloger 
  • Počet článkov:  49
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajná 3D matka. Bola som šéfredaktorkou obecného spravodaja a protikorupčnou občianskou aktivistkou v samospráve. Nezávislou obecnou poslankyňou. Spoluzakladateľkou ZOMOS. Lobistkou v parlamente. Kandidátkou do parlamentu za OĽaNO v 2012. Asistentkou predsedu Igora Matoviča. Ako 47. kandidujem za OĽaNO zas. Zoznam autorových rubrík:  zdravotníctvoVláda občanovsamosprávaPolitičky, politici a politikaSpoločnosťNedeľné čítanieViera a RKCMédiávoľby NR SR 2O12

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu