Na izbovú teplotu "predhrejte" tieto ingrediencie:
5 žĺtok
100 ml oleja
250g práškového cukru
1 PL strúhanej citrónovej kôry
50g mletých orechov
60g nalámanej horkej čokolády
2 PL rumu (alebo menej rumovej esencie)
300g polohrubej múky
1 vanilkový pudingový prášok (Dr.Oetker - 40g)
1 prášok do pečiva
200 ml vlažného mlieka
Sneh:
5 bielkov
1 vanilkový cukor
1 PL citrónovej šťavy
Žĺtky, cukor a olej vyšľahajte v mixéri a postupne pridávajte (už len miešajte) prísady (rum, čokoládu, orechy, citŕonovú kôru). Na striedačku dolievajte mlieko a múku zmiešanú s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Nakoniec do tejto zmesi opatrne pridajte vyšľahaný sneh z bielkov, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. V klasickej bábovkovej forme sa táto zmes pečie 30 minút pri teplote 180 stupňov. Kontrolou špáradlom zistíte, či sa cesto nelepí a bábovka je hotová.
Keďže používam teflónovú formu vymastenie tukom a vysypanie múkou v tomto prípade odpadá.