K nedeľnej kávičke

Podčiarkne chuť skvelej kávy - bábovka.

Písmo: A- | A+

Na izbovú teplotu "predhrejte" tieto ingrediencie:

5 žĺtok

100 ml oleja

250g práškového cukru

1 PL strúhanej citrónovej kôry

50g mletých orechov

60g nalámanej horkej čokolády

2 PL rumu (alebo menej rumovej esencie)

300g polohrubej múky

1 vanilkový pudingový prášok (Dr.Oetker - 40g)

1 prášok do pečiva

200 ml vlažného mlieka

Sneh:

5 bielkov

1 vanilkový cukor

1 PL citrónovej šťavy

Žĺtky, cukor a olej vyšľahajte v mixéri a postupne pridávajte (už len miešajte) prísady (rum, čokoládu, orechy, citŕonovú kôru). Na striedačku dolievajte mlieko a múku zmiešanú s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Nakoniec do tejto zmesi opatrne pridajte vyšľahaný sneh z bielkov, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. V klasickej bábovkovej forme sa táto zmes pečie 30 minút pri teplote 180 stupňov. Kontrolou špáradlom zistíte, či sa cesto nelepí a bábovka je hotová.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keďže používam teflónovú formu vymastenie tukom a vysypanie múkou v tomto prípade odpadá.

Andrea Vaňová

Andrea Vaňová

Bloger 
  • Počet článkov:  91
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prispieva na miriam.sk a symbolicky do rodinného rozpočtu Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSto vežičiekVytrvaťHobbyJaskyneSúkromnéÚvahyVýletíkyRodičovské

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

108 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu