reklama

Šialenstvo 7

Sme svedkami časov, keď chamtiví špekulanti, funkcionári chcú v čase urýchliť progresívny rast svojich 5-miestnych honorárov, avšak zamestnancov a ich mzdy zredukovať, zmraziť

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Chceme azda súperiť s vyspelosťou sveta, ale iba v trendoch, v tabuľkových údajoch, ziskoch…? Tí riaditelia a manažéri, ktorým chýba zdravá komplexnosť riadenia, zabúdajú na recipročné porovnanie rastu miezd zamestnancov v spomenutom vyspelejšom svete a neváhajú zostanuvších zamestnancov vyžmýkať do poslednej nitky, presnejšie a výstižnejšie povedané okrádať ich a ich rodiny. Príjmom, zdravím, pohodou... Dokedy, ešte? Potom nech vážne a zodpovedne počítajú so svojim časom a časovým kreditom do vienka svojim potomkom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čas a chvíľa nás prekvapia akýmsi pravidlom schválnosti. Každý dostávame do vienka časovú zásobu. Aj každá bunka, aj každý orgán, aj každý proces majú svoj časový kredit. Ibaže našim mnohoúrovňovým postojom, vzťahom, úctou a rešpektom pristupujeme k procesom vo svojom životnom prostredí indiskrétne a potom sa nám stáva, že nám niektorý orgán, či proces predčasne zostarne voči celku, alebo bunka neakceptuje pravidlá delenia a sme svedkami vážnych a onkologických ochorení. Keď sa pridajú faktory, ako napríklad zlyhanie odborností, farmakoterapií, útoky na alternatívy a metódy vzdialené ťažkotonážnej chémii, aby ich biznis len a len rástol, vzniká kolotoč nových neprávostí a nových zdravotných deficitov. Dokedy? Aký časový kredit v tejto nebezpečnej hre plytvaním času ponúkame svojim nasledovníkom, potomkom? Viete o tom, že ani moc, vplyv, ani majetky, ani tučný účet, ani známosti nám nikomu nepomôžu! Vieme prečo toľko mladých ľudí chorľavie a mrie na zlé hospodárenie s časom a eticko-debetný odkaz predkov? Lebo exekútor času je dôsledný a nezmešká akt spravodlivosti!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako sa teda rozhodneme v láske k potomkom? Viacej byť (osobnosťou), či viacej mať (na rováši, pardon, na účte)? Matička Zem má čas a náš čas plynie rozdielne rýchlo. Kreditne/debetne?

Trnava 1.12.2015

Ľubomír Varačka

Ľubomír Varačka

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

♠ Krédo: "Metainformatika požiera špekulantom, chamtivcom, zločincom vzťahy, partnerov a potomkov. Vlastný smog je agresívnejší, než všetka chémia sveta."♣ Nádej: "Optimistické je, že nič netrvá večne, okrem večnosti samej! Aj to nie som si úplne istý!"♥ Láska: "Vo všetkých krásnych i subtílnych podobách Láska v službe všetkým bytostiam všetkých svetov je tým najlepším softvérom ochranným i tvorivým - základ radosti, šťastia, istôt, úspechov i zdravia. Láska nevytvára dlhové príčiny a teda ani následky. Pôsobí ochraňujúco i blahodarne nám samým, našim potomkom, priateľom, kolegom, aj životnému prostrediu mentálnemu, vzťahovému, ale aj tomu fyzickému." Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu