reklama

Máte príbuzných, ktorí chcú hrať vo filme?

Keď točíte no budget, musíte hrať s tým, čo máte. Preto si vo filme zahrali kamaráti, príbuzní, môj pes, náhodní okoloidúci, naše byty, oblečenie a dokonca aj členovia štábu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dnes násčakali dve lokácie. Autobus a ŽST Petržalka. Jedna zábavnejšia ako druhá. Autobusčíslo 99 bol rezervovaný iba pre nás. Ak sa pýtate koľko členov štábu tak všetci. Za seba  môžem povedať len toľko, že to bolo rozhodnepríjemnejšie ako ranná špička. Dnes bol hviezdny deň, lebo do autobusu malinastúpiť okrem Maťa Landla aj Táňa Kulíšková a Roman Pomajbo. Naposledného z nich sme sa obzvlášť tešili. Vo filme hrá bezdomovcaa sľuboval, že príde so začierneným zubom. Aké bolo našesklamanie/prekvapenie, keď prišiel dohladka vyholený civilný Roman Pomajbos dokonale bielym chrupom ako vždy! Pomóc! Čo teraz? Roman však nášproblém vyriešil v duchu low budget. Zmizol na štyridsať minút ku svojmukamarátovi maskérovi a keď sa vrátil padli sme na zadok.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Roman Pomajbo
Roman Pomajbo 

Romanovavlastná tvorba sa prejavila, keď si polial rozkrok minerálkous argumentom, že on bude ten došťatý bezdomovec.

Služobnájazda autobusom číslo 99 po celej Petržalke bola jednoducho divoká. Robili smedosť rýchlo, najmä preto, že bolo neuveriteľne horúco. Situácia bola: RomanPomajbo ako bezdomovec obťažuje Táňu Kulíškovú, ktorá hrá maminu Miša.Z nechutnej situácie jej takmer hrdinsky pomôže Maťo Landl, ktorý hrá vofilme Petrovho otca.

A tupráve prichádzame k no budget cameo úlohám. Ako komparz sa v tejtoscéne objavíme snáď všetci spoza kamery: Ja napríklad ako študentka, ktorá sičíta knihu (po bližšom pohľade scenár samotného filmu!), a fotogenickýscénograf Erik ako znechutený cestujúci.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Erik
Erik 

Čo smenedomysleli bolo, že autobus mal skutočne označenie číslom 99 aj zvonku. Pretosa stávalo, že sa za nami rozbehli ľudia zo zastávok. Najviac ma mrzela panis nákupnými taškami. Nezastavovali sme. Prepáčte, boli sme to my, filmári.

Na ŽSTPetržalka nás čakal obraz lúčenia. Chalani Peťo a Mišo sa mali rozlúčiť soZoltánom. Paradoxné bolo, že podľa materiálu, ktorý sme už mali natočený sas ním ešte nezoznámili. Áno, natáčanie je paradoxná vec – chronologicky sanetočí nikdy.

Kamosi
Kamosi 

Zoznámenie bolonaplánované niekde na konci natáčania. Okrem bežnej premávky sme bojovali ajs okoloidúcimi miešačkami. Nielen obrazovo, ale aj zvukovo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Asinajčastejší zdroj humoru a konfliktov tohto natáčania stále vyplývaz komunikácie režiséra a jednej z hlavných postáv Peťa resp.Števa. Ich nikdy nekončiaci dialóg na tému: Akú mám motiváciu v tomtoobraze? vyzeral dnes takto:

Obrázok blogu

Ale stáleplatí a dnešok to len potvrdil, že Viktor má jednoducho šťastie. Aj keďoňho musí vytrvalo bojovať aj keď musí na ostatných tlačiť, aby to nevzdávali(a, že sme zajačie úmysly mali všetci). Stále mu vďaka jeho tvrdohlavosti vychádza neuveriteľne veľa vecí.

Hláška nadnes:

 „Kamarát mi poradil, že keď v nocinemôžeš zohnať taxík, zavolaj si ho na meno Tomáš Maštalír a do desiatichminút je pri tebe.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

©Števo Martinovič

PS: Dnes somsa dozvedela jednu dosť zaujímavú vec. Odhalila som, prečo ass. zvuku vrtiariťou. Táto takmer baletná póza je vraj najmenej namáhavá, keď máte nad hlavouzvukársku šibenicu. (foto nabuduce)


Veľký rešpekt

Veľký rešpekt

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Cult film. Žáner je cesta. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu