reklama

Story tale ending ?

Prečo niečo nemôže trvať na vždy? A nemyslím hocičo, ale konkrétne vzťah, láska, opätovanie citov? Nemyslím si že existuje vzťah kde sa majú obidvaja tak isto radi, nie neni to súťaž „kto ma koho radšej,“ ale prostý fakt, že jeden z nich ma väčší pocit lásky; inak to vníma a prežíva.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Vždy som bola ten typ čo sa začudoval nad ostatnými, ich naivnosť pre niečo krajšie. Lásku. To jedno slovo ma toľko významov, a každý ju pociťuje inak, no napokon všetci s ňou skončia rovnako. Nebola som, ani stále niesom, ta ktorá verí na funkciu vzťahov, nepotrebujem byt zamilovaná aby som s niekým spala. Smiala som sa ľuďom ktorý mi hovorili niečo o láske, o tej sile čo ma. (To teraz nehovorím o tých trinásť – ročných čo menia frajera každý týždeň, a zároveň každý týždeň tvrdia že sú zaľúbené.) Vraj vidia len toho jedného človeka, a je im ľahostajné všetko ostatné. Ten najkrajší pocit ktorý sa nedá vynahradiť. Nevedela som pochopiť ako vie byt niekto tak zaslepený.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A potom som ho stretla. Vysoký, tmavé vlasy, inteligentný a neskutočný zmysel pre humor. Neviem čím bol iný od ostatných, ale od samého začiatku som sa naň ho dívala inak. Vždy ma fascinuje všetko komplikované, riešiť a anylyzovať do detailu, ale on bol prostý. Neriešil zbytočné blbosti, vedel poradiť, a v ž d y mi zdvihol náladu. Chcel ma počúvať. A to som mu neposkytla, teda nie dostatočne. Chcel vedieť všetko. A myslím si že je nemožné vedieť všetko o niekom.

Nemám žiaden vzťah so svojou rodinou; nikdy som nemala pocit že ma niekto úprimné „ľúbi,“ ale on ma mal rad. Tak naozaj. Mala som sním pocit ako s nikým iným, viacerý z vás tento pocit už asi zdieľali alebo zdieľajú s niekým. Niektorý nerozdeľujú rodičovskú lásku od partnerskej, čo je chyba podľa mňa, ja tam vidím tisíc rozdielov. Milovať niekoho prinesie úplné iný pocit. Večný.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Túto "hru lásky" som vždy hrala s ostanými. A viem ju hrať perfetkne, každé pravidlo mi je jasné. No v tomto prípade som chcela pocítiť niečo iné. Nové.

Skrátiť príbeh, zrazu som mala očakávania a následovali ich skla-ma-nia.: ) Stratila som celý nadhľad, a všetko som začala vidieť inak. Kto vedel, že keď ste zamilovaný, tak veci dávajú logiku, čo by ste v predošlých prípadoch nepovažovali sa racionálnu. Neviem či vedel že ho milujem, nikdy som mu to nepovedala, našťastie, ale mne to prišlo jasné, že to každý vidí. Boli to asi najkrajšie mesiace môjho života. Naučila som sa od neho toľko čo od nikoho, s obdivom pre jeho optimistický charakter. Teraz skôr rozmýšľam že iný nebol, a len som si to nahovárala. Ale to bude tým že som n a h n e v a n á. Asi nemám byt prečo, vidím pravdu v tom čo mi vyčítal. Ja som sa viac zaoberala; videla problémy vo vážnejších veciach ako napr. keď niekto niekoho podvedie, niečo zatají atd. On to videl aj v maličkostiach. Moje uvedomenie: chcela som ho aký bol, on mňa chcel inú. Prečo do prčíc teda strácal čas ked vedel aká som? (A tom som sa dosť snažila). Povedal mi: „žil som v naivnej ilúzii že sa zmeníš." Ludia sa nemenia. Keď mi to povedal myslela som že pravé zažívam infarkt, posledné dni som vôbec nespala ani nejedla, a srdce mi tak rýchlo búchalo že som už mala nachýlenú tachykardiu ! Pravda, keby to bol hocikto iný, pošlem ho s veľmi škaredým tónom tam kde patrí. Nech si teda nájde jeho perfektnú kopiu. Ale bola/som zamilovaná. A nezvládla som to urobiť. Stále mam pocit že on má pravdu, najradšej by som v istý okamih držala ústa a nič nebola povedala. Len aby sa nenahneval zbytočne. Stála som ho veľa energie. Na záver som ho ešte ja prosila, plná zúfalosti nech sa nevykašľe nato. Áno cítim sa presne ako keby som si po sebe nechala stúpať. Áno viem všetko čo som urobila zle. Áno, stále mam predstavu že sa vráti spať. Neviem si priznať že som obetovala toľko času niečomu, čo nakoniec aj tak skončilo. Chápem, ponaučenia z toho prišli, a nabudúce ma to posunie ďalej. Ale ja nechcem ísť ďalej. Nechcem iného, chcem jeho. Nebaví ma mať milenca, na ktorom mi nezáleží. Ale takto to liečim teraz. V určitých zmysloch to pomáha, a prichádzam na iné myšlienky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nejdem sa ani dívať hore na to čo som pravé napísala, som moc hrdá si pripustiť že sa môžem cítiť tak strašné pateticky a slabá. Že som presne tam kde som si povedala že nikdy nebudem. Trasiem sa od zimy a to mam na sebe teplú mikinu, pritom je zakúrené. Aj cigarety mi došli, a tretiu fľašu vina už asi neotvorím. Ponaučenie; už nestratím nadhľad. Prísť o kontrolu mi nič neprinieslo, a ten „uletený“ pocit mi momentálne, nestál zato.

Veronika Nemcova

Veronika Nemcova

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Rozbitá Pudrenka Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu