reklama

Polygamia alebo ako si ju predstavujem ja - ZENA!

V USA sa v poslednom case rozvyrila diskusia o polygamii, a to kvoly zatykaci na Warrena Jeffsa, veduceho mormonskej sekty (FLDS - Prophet of the Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints) sidliacej v Utahu. Jeffs sa dostal na zoznam desiatich najhladanejsich osob v USA, medzi zlocincov ako napriklad Bin Laden.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Jeffs sa previnil nielen polygamiou, ktora je v USA ilegalna, ale je stihany aj za zneuzivanie neplnoletych a za vedenie kriminalnej organizacie. Podla viacerych znalcov takychto nabozenskych sekt ako je FLDS, je Jeffs nebezpecny kvoly predpokladanym snaham organizovat hromadnu sebevrazdu, ako sa to uz stalo v minulosti vo Wako, Texas.

Polygamia a fungovanie takejto spolocnosti ma stale zaujimala a preto som cakala nalepena na televiznu obrazovku na reportaz Andersona Coppera v programe 360 (CNN) o zenach, ktore v takejto spolocnosti travia svoj cely zivot. Ako to reporter popisuje “Vacsina zien nechce stupit pred televiznu kameru a podelit sa o svoj kazdodenny zivot", ale sa nakoniec predsa podarilo zajednat pohovor s rodinou, kde sa o hlavu rodiny deli 11 manzeliek v 32 izbach, s viac ako tridsiatimi deturencami. Vacsina takychto velkych rodin nezije v takomto blahobyte. Zamestnanie manzela a ako to financne zvlada hlava rodiny nechce prezradit ani jedna manzelka, len dodavaju, ze skoro vsetky zeny pracuju. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zeny sedia v miestnosti pokorne a usmievavo. Jedna z nich, Linda sa odhodla odpovedat na zvedave otazky reportera a nechapavo priznava “Neviem, co je tak nezvycajne na polygamii! Je to normalny zivotny styl ako kazdy iny!”. Lindu vystrieda na vyzor uplne normalna styridsiastka “ Preco sa tresta laska? Je to predsa podstata nasho zivota – laska, laska a este raz laska!”

Ked sa slovo zvrtne na intimnosti, zeny prikyvuju na podnet reportera, ze pan domaci veru musi mat nadmernu energiu a vydrz!(Tak v posteli ako aj psychicky dodava autorka ... )

.

.

.

A ja tu len sedim nechapavo a cumim na obrazovku po odvysielani programu este viac ako predtym. 
V mojej bujnej fantazii si predstavujem rovnaku situaciu … tak trochu naopak … po zensky! :) 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V miestnosti sedi mojich (budem skromna) sedem manzelov ... (Hucch konecne si mozem vybrat!)

Vysoky, slnkom opaleny Marcelo s prekrasnym telom, poloboh z Brazilie.
... aby mi neustale sepkal do ucha prekrasnou portugalstinou slova pripominajuce “SAUDADE”!
(Saudade sa da len velmi tazko prelozit do hociktoreho jazyka – v podstate znamena preplietanu nostalgiu stastia a smutku).

American s diplomom MBA, obchodnik na Wall Street, John. Zdvorily a elegantny s perfektnym ucesom “metrosexuala” …
(Aby zarobil tie peniazky, ktore potrebujeme na tu armadu deticiek. Teraz ma napada .. porodila som ich vsetkych ja? )
*Metrosexual – muz, ktory dava na sebe zalezat ako zena – manikura, pedikura, obaly proti vraskam, nakupy ... miluje kvalitne oblecenie a drahe restauracie.
POZOR: metrosexual len vonkajsim chovanim pripomina “typickeho” homosexuala.
Rozdiel: Metrosexual preferuje opacne pohlavie pre svoje potesenie!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Patrick z Irska. Biely ako stena s hrdzavymi vlasami, ktore su tak strasne sexy! Miluje Guinness (but of course) a vsetky ostatne “potraviny” tekuteho formatu s obsahom alkoholu …
Nevadi! Budem ho mat len na to aby som pocuvala ten irsky prizvuk, co ma neustale ocaruje!
(Len prosim Ta Patrick, omedzuj pouzivanie slovesa, podstatneho mena a pridavneho mena co sa v "Irstine" zacina na pismenko F!) 

Paul je Anglican. Rad sa pobavi v pub-e, miluje futbal. Vyzorom je tak trosku navonok drsny ako keby spadol priamo z kanala u Camden Market v Londyne. Nie je to ziadny baranok, ale skor “bad boy” s neoholenou tvarou, onosenymi ryflami a stribornymi prstenmi. Miluje cestovanie a hra na gitare! 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Attila – madar z Budapesti. Nech nezabudam na svoju materinsku rec, v ktorej by mi recitoval zamilovane basnicky svojho menovca, Jozsef-a Attilu. “Attila, byc boha” hovori sa madarsky a tak by som vyzadovala aj tuto odvahu a odhodlanost, chlapskost aj od manzela cislo 5.

Moje latino srdce este tuzi po nejakom Carlos-ovi, ktory by samozrejme splnal moje tanecne sny.

A este aby moje patroticke srdiecko nezabudlo na Milana z Bratislavy! On by uspokojoval dve najzakladnejsie podmienky – jednym z nich bryndzove halusky ;o)
(To len tak na lichotku muzskemu plemenu co cita tuto kolonku)

Rozhovor by prebiehal takto:

Anderson: Ako funguje domacnost, v ktorej je na jednu zenu sedem muzov?

Patrick: Presne tak, ako fungovala Snehulienka a jej trpaslici! V harmonii! Respektujeme jeden druheho, sme kamarati ...

Anderson: Myslim ale na rozdelenie domacich prac .....

Paul: Samozrejme nechceme aby sa nasa Elvi namahala alebo nieco pracovala! Taky vsedny den Milan vari, Attila upratuje, Marcelo soferuje, Patrick doucuje deti, John vybavuje financie, Carlos nakupuje a stara sa o travnik a zahradku. Po tyzdni sa striedame .. kazdemu sa ujde nejakej ulohy. 

Anderson: Niektori muzi by s takouto domacnostou nesuhlasili …
 
Attila: Je to mozne, ale mi vobec nechapeme co je na tom tak divne ..
(Muzi sucasne krutia hlavami … )
Nasa domacnost je zalozena len a len na laske .. . preco ju odsudzujete?

Anderson: Divakov by urcite zaujimalo ako sa delite po intimnej stranke? Vasa manzelka musi mat obrovsku energiu a .. no povedzme si ako to je … chut “do zivota”. Netrpi na bolesti hlavy?
(Muzi jednoznacne nesuhlasia … )

Milan: Takyto problem nemame. My sa bratsky rozdelime!!!
 

Elvira Vida

Elvira Vida

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Slovenka/madarka s latinsko-americkym srdcom, s vasnou pre Braziliu a argentinske tango, zijuca v New Yorku. Labuznicka zivota, nekonecna optimistka ... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu