reklama

Už je veru načase!

Efektne upravená budova Domu služieb v centre Giraltoviec nikoho nenecháva na pochybnostiach, že otcovia mesta sa starajú o jeho vzhľad. Stačí sa však pozrieť do zadného traktu. Hotová katastrofa, pod ktorú sa tiež podpisujú tí, ktorým estetika mesta nemôže byť ľahostajná.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Pohľad na rozbité kontajnery nepridáva na kráse ani ošarpanej fasáde v zadnom trakte budovy giraltovského Domu služieb.
Pohľad na rozbité kontajnery nepridáva na kráse ani ošarpanej fasáde v zadnom trakte budovy giraltovského Domu služieb. (zdroj: autor textu)

Asi pred 15-imi rokmi navštívil Prešov istý pán z vojnou skúšanej Juhoslávie. Obdivoval centrum mesta, ba dokonca uvažoval aj o kúpe niektorého z meštiackych domov. Zdesenie prišlo, keď sa pozrel na ich pozadie - zadné trakty. Pokrútil hlavou a skonštatoval: „Myslel som si, že vojna je v Juhoslávii..." Tak by sme mohli konštatovať aj my pri pohľade na rozbitý dvor, obité steny budovy a rozbité kontajnery.

Vedúceho správy majetku mesta Ľubomír Fila sme sa opýtali, dokedy takýto stav potrvá.

„Mesto z úverových prostriedkov zaplatilo oteplenie budovy a výmenu okien Domu služieb z čelných strán od prístupových ciest. V tomto roku je s rozpočtom 26 550 €/800 tisíc korún plánovaná výmena okien a oprava fasády zo zadného traktu. Samozrejme, nezabudlo sa ani na terénnu úpravu dvora, odkiaľ sú prevádzky nájomcov zásobované. Prostriedky na túto akciu sú zahrnuté v plánovaných opravách mestských komunikácií. Máme skutočne veľa sťažností na výmole vo dvore.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Myslím si, že je nevyhnutné vyriešiť aj uskladnenie kartónov. Najlepšie bude urobiť uzamykateľný prístrešok, v ktorom sa budú kartóny skladovať. Záleží aj na disciplinovanosti nájomcov ako budú kartóny ukladať. Doteraz veľmi neefektívne hádžu celé krabice do kontajnerov, tie rýchlo zaplnia a potom už zostávajúce krabice jednoducho pohodia, kde príde. Dielo tohto charakteru dokončia ďalší nespratníci, ktorí len tak, zo špásu alebo iných dôvodov krabice porozhadzujú. Preto dvor vyzerá tak ako vyzerá."

Lenže aj kontajnery by si zaslúžili opraviť, niektoré dokonca aj vymeniť! Ľ. Filo na to reagoval so slovami:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Samozrejme, súhlasím. Pripravujeme aj výmenu kontajnerov a doplníme aj kontajnery na separovaný zber pre plastové fľaše a sklo. Len by som chcel pri tejto príležitosti apelovať na obyvateľov bytoviek na Fučíkovej ulici, aby prestali hádzať svoje odpadky do kontajnerov vo dvore Domu služieb. Obyvatelia bytoviek z rovnobežnej Hviezdoslavovej ulice zase s obľubou plnia smetné nádoby pri starom Mestskom úrade. Oči kamery vidia všetko, veru, sú nekompromisné. My veríme, že nebudeme musieť pokutovať nespratníkov, ktorí šetriac vlastný kontajner, zneužívajú verejný."

(ef)

Vidiek nezisková organizácia

Vidiek nezisková organizácia

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nezisková organizácia založená v zmysle zákona, registrovaná v registri neziskových organizácií Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu