reklama

Poďte na vychádzku okolo troch studničiek!

Turistický pochod okolo troch studničiek sa v tomto roku uskutoční už po desiatykrát. Podľa informácií otca myšlienky tohto podujatia a neúnavného propagátora turistiky v tomto netypickom turistickom prostredí Jána Gdovina z Brezova v Bardejovskom okrese, oddiel na čele ktorého stojí, absolvuje jarné pochody okolo studničiek, ktorých vek sa odhaduje na sto rokov a viac.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Pripríležitosti okrúhleho, 10. výročia podujatia, sa členovia prípravného výboruJán Gdovin, Ondrej Petrik, Ondrej Kovaľ, Ján Gazdič a Ján Petrik rozhodlipripraviť veľkolepejšie dvojdňové stretnutie milovníkov tohto zeleného športu.Zatiaľ navrhujú na stretnutie dva termíny:

Prvý návrh 25.a 26. apríla 2009, druhý návrh – 1. až 3. mája 2009.

Patronátnad podujatím prisľúbil starosta Obecného úradu v Brezove Juraj Horváth,Poľovnícke združenie obcí Brezov a Kalnište na čele s predsedom Jozefom Ivanom,poslanci Obecného zastupiteľstva a občania Brezova, cirkevnápospolitosť na čele s brezovským duchovným Mariánom Lojom a jehobratom Jozefom, ako aj brezovskí kurátori.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podľavyjadrenia J. Gdovina program jedno alebo až dvojdňového podujatia sa rozvrhnedo viacerých bodov a miest konania. Hlavným bodom bude, pochopiteľne,turistická vychádzka okolo troch studničiek, spojená príp. aj s ich jarnouočistou. Má dĺžku asi 12 km,prechádza brezovským, vaľkovským, štefurovským a giraltovským chotárom.Poslednou na trase je Studnička Panny Márie, kde organizátori predpokladajúdlhšiu prestávku. Odtiaľ účastníci prejdú do Starého Brezova, dnes už, žiaľ,mŕtvej obce, kde sa však nachádzajú ešte dôkazy o čulom živote obyvateľovtejto časti Brezova.

Turistickýpochod skončí pri Obecnom úrade v Brezove, kde účastníkov bude čakať guľášaj so zápražkou a všeličím iným.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tiahlompodujatia však bude vystúpenie renomovaných harmonikárov a ďalšíchľudových umelcov. Účasť na tomto podujatí prisľúbili Levočské duo, teda MilanRišš a Štefan Dravecký, akordeonistka Gitka Šoltýsová z Košíc, OndrejMajer z Giraltoviec, Peter Haluška z Baudner Ranča, cigánsky barónz Hanušoviec Jožko Jožka aj Pali Rozkoš z Lužian pri Topli.

Organizátoriby radi na podujatí privítali rodákov a ďalších známych i neznámychhostí, ktorým ponúkajú ubytovanie a pohostenie vo svojich domoch.Nasledujúci deň sa chcú pochváliť Brezovom v jeho súčasnej podobe nanedeľňajšej Svätej omši v kostolíkuz 15.storočia, ktorý pamätá svojich zakladateľov, českých protestantovhusitov či bratríkov, previesť ich obcou k Domu nádeje a zájsťna cintorín pospomínať si na tých Brezovčanov, ktorí obci zostali verní aj posmrti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pouvažuje,vážení turisti, nezaváhajte a poďte si pozrieť kus čarovnej prírody,stretnúť sa so známymi a zoznámiť s neznámymi ľuďmi, zabaviť sa nezáväznea neviazane v kruhu priaznivcov zeleného turizmu.

Informácie a prihlášky do 15. marca t.r.na podujatie osobne alebo telefonicky prijímajú:

Ján Gdovin na tel. čísle 054/73 64 378,mobil: 0902/648 102

Regionálne informačné a poradenské centrumv starom MsÚ v Giraltovciach,

Emília Filová, na tel. čísle 054/732 29 14, T-mobile: 0903/771 547, Orange:0917/637 475. Emília Filová

Vidiek nezisková organizácia

Vidiek nezisková organizácia

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nezisková organizácia založená v zmysle zákona, registrovaná v registri neziskových organizácií Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu