reklama

Ako sa šije škriatok III.

Ak si spomínate, tak sme skončili pri tom, že škriatok už má bradu a vlasy, ale je stále nahý. Dnes ho konečne oblečieme.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dobrý deň,

ak si spomínate, tak sme skončili pri tom, že škriatok už má bradu a vlasy, ale je stále nahý. Dnes ho konečne oblečieme.

Začneme pripomenutím ako má byť oblečený. Kockované nohavice s manžetou, hnedý kabátik so úpletovými rukávmi zeleno-červenými, červená čapička a kožený opasok.

Najskôr som sa pustila do nohavíc. Urobila som si jednoduchý strih s tým, že spojovací šev je na vnútornej strane a strede nohavíc. Olemovala som spodok nohavíc, pretože pri takých malých rozmeroch sa to dodatočne zle robí. Zošila vnútorné švy a zošila nohavice k sebe. Nakoniec som urobila pásový lem.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

((foto01))

Čapička je červeného diftínu. Dva trojuholníky zaoblené na špici zošité spolu. Aby držala pokrčený tvar, tak na dvoch miestach sú urobené malé stehy.

Ďalej som vystrihla predný a zadný diel kabátiku z hnedého pracieho kordu. Vpredu je delený. Zapína sa na patentky a z hornej strany sú ako ozdoba prišité na striedačku zelené a červené gombíky. Rukávy by mali byť s červeno-zeleného pásikavého úpletu. Ten som bohužial nezohnala. Tak som si pomohla ďalšou technikou a to štrikovaním (pletením) na štyroch ihliciach. Používajú sa na to krátke ihlice s hrotom na oboch stranách. Na každú zo štyroch ihlíc si naberiete ¼ očiek a piatou ihlicou pletiete. Stred kabátiku som zošila s rukávmi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

((foto02))

((foto03))

Nakoniec som urobila opasok z kúska kože a pracky.

((foto04))

Už len rýchlo nafotiť fešáka a je hotovo.

((foto05))

((foto06))

((foto07))

Malá módna prehliadka. V hlavnej úlohe - škriatok J

Škriatok už je nejaký čas u zákazníčky a dúfam, že je s ním spokojná a urobila som ho podľa jej predstáv.

Viera Rajnáková

Viera Rajnáková

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som zvedavá ženská a uvidíme, čo z toho vznikne. Zoznam autorových rubrík:  BratislavaSúkromnéTextilné technikyNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu