reklama

Nové byty a zeleň v Spišskej Novej Vsi ?

V areáli mäsokombinátu by mali vzniknúť byty a miesto pre zeleň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V areáli bývalého mäsokombinátu by malo vzniknúť 380 bytov, priesory na výrobu a zeleň. To by malo aspoň čiastočne zaplátať krvácajúcu ranu mesta. To dlhodobo nemá svoje vlastné pozemky pre výstavbu bytov a k tomu nadväzujúcich dôležitých budov, ako potraviny, lekáreň, doktor a podobne. Musí sa teda spliehať na súkromné investície.

Budova mäsokombinátu sa začala stavať v roku 1985, no nikdy nebola dokončená a roky chátrala. V súčasnosti ju využívali mladí našenci na airsoftový šport.

Pred pár dňami vydalo mesto Spišská Nová Ves správu, že o lokalitu má záujem investor z Ružomberka, ktorý má v nej záujem postaviť komplex so spomínanými bytmi, priestormi na výrobu a začleniť do lokality aj zelené prvky. Žijem v Spišskej Novej Vsi celý život. Zámer vítam a som potešený. Podobných nápadov bolo v meste už pomern veľa a k realizácií väčšinou ndošlo. Preto som trošku skeptický a opatrný. Verím však, že sa myšlienka podarí dotiahnuť dokonca a byty budú bezbariérové.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pritiahlo by to mladé rodiny, pozdvihlo ekonomiku mesta a taktiež by sa obohatil kultúrny a spoločenský život. V neposlednom rade by do mesta prišli aj pracovné miesta, záujem investorov. Verím, že sa to ozaj stane a držím mestu v rokovaniach palce.

Obrázok blogu
(zdroj: aktuality.sk)
Viktor Pamula

Viktor Pamula

Bloger 
  • Počet článkov:  207
  •  | 
  • Páči sa:  1 422x

Som mladý človek a aktivista. Vo svojom živote mám však od narodenia niečo s čím sa nezaobídem. Som na invalidnom vozíku. V tomto blogu by som rád poukázal na problémy, s ktorými sa stretávam. Sú to problémy s bariérami ľudskými ale aj materiálnymi. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu