reklama

Požiar v domove dôchodcov

V spišskej Novej Vsi krátko po 13.30 vypukol rozsiahly požiar Domova Dôchodcov na Brezovej ulici.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Príčinou požiaru bol skrat v elektroinštalácií. Vďaka rýchlej reakcií zamestnancov Domova dôchodcov sa klientov podarilo včas zachrániť a nikomu sa nič nestalo. Postupne boli odvážaní k svojim rodinným príslušníkom, do športovej haly, alebo iných domovov sociálnych služieb v našom okrese a kraji.

Predbežná škoda na majetku bola vyčíslená na dva, až dva a pol milióna eur. Mesto vyhlásilo zbierku, kde môžu jeho obyvatelia môžu posielať dobrovoľné finančné prostriedky. Predpokladaná uzávera budovy by mala trvať dva roky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mesto navštívil aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny. Ten prisľúbil pomoc ministerstva v hodnote 15 000 €. Podľa môjho názoru je to však veľmi málo. Ako minister práce by mu malo na senioroch bytostne záležať. Mnohí sa zrekonštruovania domova nemusia ani dožiť. Seniori by mali byť piliérom sociálneho systému.

Pri všetkej úcte 15 000 ? Aj na exprese v súťaži sa dá vyhrať viac. Ako člena sociálno -zdravotnej komisie ma táto situácia veľmi mrzí a budem sa obracať na mesto, aby v čo najkratšom čase našlo finančné prostriedky na opravu Mnohí klienti sù imobilní a nemajú už nikoho. Práve oni to potrebujú najviac.

Viktor Pamula

Viktor Pamula

Bloger 
  • Počet článkov:  190
  •  | 
  • Páči sa:  977x

Som mladý človek a aktivista. Vo svojom živote mám však od narodenia niečo s čím sa nezaobídem. Som na invalidnom vozíku. V tomto blogu by som rád poukázal na problémy, s ktorými sa stretávam. Sú to problémy s bariérami ľudskými ale aj materiálnymi. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu