reklama

Ruskú inváziu nemožno tolerovať

Ešte pred časom si mnohí na Slovensku mysleli, že Rusko vojnu na Ukrajine ani nechce a za napätím na hraniciach je USA.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Mýlili sa! Vývoj posledných dvoch týždňov nenecháva nikoho súdneho na pochybách, samozrejme okrem proruských propagandistov a trolov, ktorí majú vlastný svet, že Rusko je agresorom. A ešte akým zákerným! 

Putinov scenár nápadne pripomína ten Hitlerov s československými Sudetami. Toto mu jednoducho Európa nesmie tolerovať. Najprv si vzal Krym, teraz chce východ Ukrajiny. Čo bude nasledovať ďalej? Pobaltské republiky? 

Putin hovoril o údajnej genocíde Rusov v Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny rovnako ako Hitler o útlaku nemeckej menšiny v Československu v 1938. Vodca doneckých separatistov začal organizovať exodus z východu Ukrajiny do Ruska zo strachu pred “možným" útokom ukrajinskej armády. Aj vodca sudetských Nemcov Henlein v 1938 vyhlasoval, že chcú žiť v Ríši a boja sa násilných represií zo strany Čechov. Hitler zase celej Európe dokazoval, že Československo provokuje a chce vojnu, preto musí presúvať svoju armádu k hraniciam. Aj Rusko na hraniciach s Ukrajinou nazhromaždilo asi 200-tisícovú armádu ...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ruský prezident Vladimir Vladimirovič Putin v pondelok uznal dve separatistické republiky na východe Ukrajiny a v utorok ich začala ruská armáda obsadzovať, čo ale zatiaľ nepriznali. Treba uznať, že v tomto prípade Vladimir Vladimirovič prejavil viac drzosti ako Hitler, ktorý si obsadenie Sudetov nechal najprv odobriť Mníchovskou konferenciou.

Nech už Putin bude hovoriť o humanitárnej pomoci, mierovej misii či čomkoľvek, invázia na Ukrajinu sa práve začala. Rusko obsadzuje zvrchované územie iného štátu, podobne ako obsadilo pred rokmi Krym. Spochybňovanie ukrajinskej štátnosti a histórie ruskou demagógiou zase nápadne pripomína Goebbelsovu propagandu spred 84 rokov voči malým štátom strednej Európy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ukazuje sa však, že kľúčová bude nakoniec reakcia EÚ. Vyzerá to tak, že bude aj nejaký “mierový” summit - za účasti Ruska, Ukrajiny, Francúzska, Nemecka a uvidíme ešte koho…

V Mníchove sa v 1938 rokovalo o Československu bez neho. Veľká Británia a Francúzsko prijali plán Nemecka s podporou Talianska a dovolili Hitlerovi obsadiť Sudety. Z ruskej strany bude téma v roku 2022 podobná tej Hitlerovej z 1938. Na stole však bude nateraz mapa Ukrajiny …

Hitlerovi Európa pred 84-mi rokmi v záujme “mieru” ustupovala, dôsledkom bola vojnová katastrofa. Nesmieme to zopakovať s Vladimirom Vladimirovičom!    

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pozn.: V prípade pochybností o autenticite údajov a historických znalostiach autora odporúčam kontrolu v odbornej literatúre: Zdeněk Kalista - Stručné dejiny Československa a Edvard Beneš - Paměti.

Viliam Novotný

autor je predsedom strany ŠANCA

Viliam Novotný

Viliam Novotný

Bloger 
  • Počet článkov:  192
  •  | 
  • Páči sa:  95x

Som lekár a politik so skúsenosťami z verejných funkcií na miestnej, regionálnej a celoštátnej úrovni. Od roku 2016 vediem stranu ŠANCA a spolu so svojimi kolegami ponúkame riešenia najpálčivejších problémov ľudí na Slovensku.V roku 2018 sme s aktívnymi ľuďmi a odborníkmi vytvorili občiansku iniciatívu Som Košičan a s jej podporou som v ostatných komunálnych voľbách kandidoval na primátora mesta Košice.http://www.sanca.skViliam Novotný - Facebook Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu