reklama

Protest ľudí v Žiline, čo odznelo z úst lekárov 26.11.2012

Pár vetami chcem priblížiť situáciu ohľadne žilinskej nemocnice.... Môj príspevok pri verejnom proteste žilinčanov: Zdravím Žilinu ! Mňa často politici označujú za „odborárskeho bosa", som však predovšetkým lekár. Viac ako odborár som lekár. A práve pre to aby som mohol adekvátne ľudí liečiť na Slovensku  som vstúpil do LOZu. A dnes tu stojím rovnako ako lekár. Dnes som sem prišiel ako lekár podporiť ľudí, ktorí si sami seba vážia. Prišiel som sem podporiť lekárov, ktorí si svoju prácu - liečbu chorých, svojich pacientov a svoje oddelenia vážia natoľko, že pre ne dokážu obetovať i svoje živobytie. A prišiel som sem hlasno povedať, že pravda nemôže byť v tejto krajine pošliapavaná! Prišiel som sem povedať, že nie je normálne, aby riaditeľ nemocnice nerešpektoval názory pacientov. Lebo nemocnice sú tu pre ľudí, aby im pomáhali z chorôb,  nie pre podnikateľov na zisky!  Prišiel som sem povedať Žilinčanom, aby si nedali nenávratne zobrať svoju nemocnicu!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Chcem sa spýtať, prečo keď niekde otvárajú pavilón, nové oddelenie tak sú tam politici, minister a riaditeľ pred kamerami ako strihajú pásky, prečo neprídu teraz do Žiliny zhasnúť a zamknúť dvere!?

Ako detský lekár z Nitry som o žilinskej ortopédii počul od mamičiek, ktoré ku mne prišli na predoperačné vyšetrenie ich detí - väčšinou s diagnózou Detskej mozgovej obrny. Na očiach týchto mám som často videl nádej, že za pár dní, keď ich ošetria v žilinskej nemocnici, tak ich ťažko chorým deťom bude ľahšie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po týchto udalostiach na detskej ortopédii by som nechcel byť v koži riaditeľa nemocnice, ktorý sa má pozrieť týmto mamám do očí!

O žilinskom Oddelení dlhodobo chorých som nepočul, až doposiaľ, verím že rovnako ako drvivá väčšina Vás zdravých Žilinčanov...... A tak je to so všetkými vecami, ktoré nevieme doceniť a berieme ich ako samozrejmosť až do chvíle keď o ne prichádzame. Teraz Žilina o tieto oddelenia môže prísť navždy.

V médiách odozneli vyjadrenia hovorkyne MZ, pani Čižmárikovej, že zavádzam a klamem, že vraj žiadne oddelenia sa v ZA nerušia... 22.11.2012 som volal pani Ministerke Zvolenskej, ohľadne situácie v ZA a ona mi povedala, citujem „prepúšťajú, lebo tam rušia ortopédiu" teda pani ministerka povedala, že ortopédiu rušia... takže dúfam, že pani hovorkyňa si nabudúce zistí názor svojho nadriadeného. Myslím, že nekompetentní ľudia by nemali byť v tíme ministra.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V každom prípade, nemocnice ani oddelenia nie sú prístroje ani budovy. .... nemocnica a oddelenie sú predovšetkým ľudia. Ak z dvoch oddelení riaditeľ bez mihnutia oka prepustí 20lekárov, oddelenie ako také prestáva existovať!

Priatelia, pred rokom sme bojovali za všetky slovenské nemocnice aby ich nepohltili finančné skupiny. Koho by vtedy napadlo, že po roku budeme znovu bojovať za vašu žilinskú?

Chcem Vám sľúbiť, že rovnako ako minulý rok, tak aj dnes spravíme všetko preto aby sme zabezpečili adekvátnu zdravotnú starostlivosť pre pacientov - je to naším povolaním a poslaním

lebo MY SME LEKÁRI!

Spolu to dokážeme ! ........ a politici to vedia!

Peter Visolajský

Peter Visolajský

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  68x

Som otec rodiny a pediater. Lekár, ktorý sa rozhodol napriek všetkému zostať na Slovensku. Chcem zverejňovať svoje postrehy a veci, o ktorých viem a tým pomáhať zlepšovať spoločnosť na Slovensku. Zoznam autorových rubrík:  ZDRAVOTNICTVOSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu