reklama

Powertraining - alebo o tom čo mi PT dal

V živote každého z nás musí/mal by aspoň raz prísť ten okamih, ktorý zmení náš pohľad na svet, naše smerovanie a podobne. Pre mňa bol tým okamihom práve Powertraining.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

"Power Training sa nedá opísať, treba ho zažiť. Chcete vystupovať zo zóny komfortu a robiť veci, ktoré by ste za normálnych okolností nerobili a pri ktorých budete navyše vyzerať ako blázon? Príďte na Power Training! Chcete lepšie spoznať samého seba a zažiť situácie, v ktorých zažijete emóciu šťastia, radosti, kde sa vo vás vynoria potláčané emócie? Spoznáte tu skvelých ľudí, vytvoríte tím, ktorý vás v kritických situáciách podporí a navyše si ujasníte, čo vlastne od života chcete. Nebudete vedieť do čoho idete, ale tie dva dni budú stáť za to, to vám garantujem :)"

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Presne takto som to cítila po absolovaní PT a stále to, aj napriek času, cítim rovnako. Neľutujem ani jednu sekundu strávenú v Malinove (miesto konania PT) či peniaze, ktoré bolo nutné zaň zaplatiť. A dôvod? Čítajte ďalej a pochopíte :)

Každému hovorím, že ak nevie čo so sebou, cíti sa stratený, nevie čo by od života chcel, alebo jednoducho len potrebuje zmenu, zažiť niečo nové, PT je v tom prípade ideálny. Dva dni strávené v Malinove s ďalšími účastníkmi (nás bolo 18) plus trénermi boli najlepšou investíciou v mojom živote. A najlepšie na tom všetkom bolo to, že som nevedela do čoho idem, nevedela som čo budem počas tých dvoch dní robiť, koho stretnem, jednoducho nebolo možné sa na nič pripraviť a to ma lákalo ešte viac. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mám rada motivačnú literatúru či sledovanie motivačných speakrov a podobne, avšak zažiť všetku tú teóriu na vlastnej koži je neopísateľný pocit. Program PT je tajný, hlavne preto, aby sa naň podobne ako ja nemohol nikto pripraviť a odniesol si z neho čo najviac. Dve veci sú však isté hneď na začiatku - budete chodiť po žeravých uhlíkoch a lámať drevenú dosku :) Všetko na PT má svoj zmysel, ktorý možno neuvidíte hneď, ale časom všetko do seba pekne zapadne a vytvorí ucelený obraz a čo je najlepšie - spoznáte sa, zistíte o sebe viac, nebudete sa báť plakať, prejavovať svoje emócie a vystúpite zo svojej zóny komfortu, dáte zo seba všetko!!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pamätám si, že PT som vyhladala v čase, keď som sa cítila stratená, v období keď ma moja práca nenapĺňala aj napriek tomu, že som sa naozaj nemala na čo sťažovať, ale ten osobnostný pocit rastu či akýsi vnútorný dobrý pocit z nej chýbal. Bola som po rozchode, chcela som zmenu, ale nevedela som čo mám spraviť, kam ísť, či odísť z práce alebo zotrvať a dúfať, že sa to predsa len jedného dňa zmení. Nevedela som nič. Chcela som všetko - šťastie, radosť, dobrý pocit zo seba, osobne rásť - avšak nevedela som ako to dosiahnuť. V tom to prišlo - po krátkom googlení si stránok zameraných na osobnostný rast som natrafila na PT. Katku Kovalčíkovú som poznala už predtým, z videí na youtube, pôsobila na mňa milo a sympaticky a navyše jej videá mali zmysel a bolo vidieť, že vie o čom hovorí. Katka bola jedna záruka, že by to mohlo byť fajn. Ok poďme ďalej - referencie. Všetky mnou čítané referencie na absolvovanie powertrainingu boli optimistické, bolo z nich cítiť, že sa v živote účastníka udiala nejaká zmena, avšak aká? čo sa na PT stalo? čomu vďačia za zmenu? Referencie boli plné emócii, dojatia, boli silné, avšak takmer nič vypovediace - aspoň pre mňa. Stále som nevedela čo sa na PT deje. Ďalší faktor cena - 340 eur za dva dni, 22 hodín intenzívneho tréningu plus strava - možno pre niekoho veľa či málo. Mne osobne sa to zdalo pomerne dosť, čo bolo však dôležitejšie, nikdy som nevnímala peniaze ako faktor, ktorý by ma mohol zastaviť alebo odradiť od niečoho čo by mi mohlo po akéjkoľvek osobnostnej stránke pomôcť, takže som si povedala - kašlať na ne, peniaze boli, sú a budú, takže som sa rozhodla registrovať. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Som človek, ktorý sa pre všetko spočiatku nadchne a čím sa termín danej akcie blíži, tým viac to chcem zvrátiť a rozmyslieť si to a neísť, ale málokedy to nakoniec aj spravím. Podobne aj PT. Moje okolie bolo z toho viac nadšené než ja sama, brala som to flegmaticky, však uvidím, mohlo by to byť fajn. Pamätám si cestu z Bratislavy autobusom do Malinova. Už na zastávke, veľmi skoro ráno, som sledovala ľudí, ktorý by mohli byť na najbližšie dva dni moji spolusúputníci. Videla som jedného. Chalana s ruksakom, mobil v ruke a vravela som si - tak tento pôjde so mnou. A stalo sa :D Diky Martin :)

PT je intenzívny, ako je sľubované na stránke, plný emócii, nikoho nenechá chladným, nabudí Vás energiou, skvelým pocitom zo samého seba - je neopísateľný. Pri každej jednej úlohe som sa snažila dávať zo seba VŠETKO - ísť na 100 a viac percent, prekonávať svoju zónu komfortu a byť lepšia než som vtedy bola. Úlohy neboli ťažké fyzicky, skôr psychicky a emočne, avšak osobne som si užívala každú jednu. Keby bolo možné si ho zopakovať a ešte raz zažiť ten skvelý pocit tak neváham a spravím to. Mojou jedinou nádejou byť trénerkou a to vtedy keď nebudem od Malinova tak ďaleko :D

Možno ste čakali viac, detailnejší opis jednotlivých úloh, bohužiaľ nemôžem, pointou je byť prekvapený a nevedieť do čoho idete, poviem Vám však len jedno. PT je niečo čo potrebuje alebo by mal zažiť každý, niečo ako nútené hodiny telocviku avšak s tým rozdielom, že výsledok bude viditeľný už po prvom dni. To ako dlho Vám ten pocit z tréningu vydrží je na Vás, resp na každom z nás.

A aj napriek tomu, že sú dni, kedy mám chuť všetko nechať tak a cítim, že nedávam zo seba všetko, tieto dni prejdú, lebo ich nenechávam naďalej v mojej spoločnosti zotrvávať. Prečo aj? Som tu na to, aby som zo seba a zo situácii vyťažila maximum, vzdať sa môžem aj neskôr:) 

Obrázok blogu
Kristína Vlčková

Kristína Vlčková

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Šťastie, pokoj, rovnováha, pokora. Viac mi od života netreba. Síce stručne pomenované, ale niekedy je menej viac :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu