reklama

Prečo púšťame do svojich životov tých nesprávnych?

Všetci máme vôkol seba kamarátov či známych, ktorí boli vo vzťahu (akomkoľvek – partnerskom, kamarátskom..) s človekom, ktorý namiesto toho aby im ten život robil radostnejším, ho naopak vyciciaval a oberal ich tak o energiu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Niektorí sa poučia, iní zostávajú nepoučiteľní a ich vlastné omyly sa tak stávajú vzorcami do života, ktoré treba opätovne opakovať. Prečo však?

Tiež mám zo svojho života niekoľko príkladov ľudí, ktorí ma o tú energiu oberali a namiesto toho aby mi dávali, tak mi brali čoraz viac a viac. Týchto ľudí treba pustiť nech si idú vlastnou cestou, pre nás nech nasledujú cestu do zabudnutia. Úplného, definitívneho, konečného. The end.

Chlapec, pohľadný, relatíve vyspelý a rozumný s jasnými cieľmi a víziami do budúcna. Kde bol problém? Zameraný na seba, na svoje ciele, svoje vízie a ktorý razil strategiu – púšťať si do života tých ľudí, z ktorých môžem mať v prípade potreby úžitok. Chlapec nevhodný na vzťah, v pravom slova zmysle vzťah, na občasné pletky áno, pretože potrebuje voľnosť a slobodu. S takýmto človekom sa môžete pokúsiť fungovať, avšak nepôjde to. Čím viac sa ako ja budete snažiť, tým viac pocítite na sebe, že ste vyčerpaní, nie fyzicky, avšak psychicky, a to preto, pretože sa tomu snažíte dať nádej, aj keď ju tam vidíte iba vy a nikto iný. Jednoznačná rada – pustite ho a nájdite si vlastné šťastie najprv sama so sebou a potom s niekym iným. (To ako si nájsť štastie sama so sebou je už iná kapitola :)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kamarátka – múdra, vtipná, pohodová, ochotná a priateľská. Ideál pre muža (určite aj pre ženu), avšak...pre človeka, ktorý si ju zaslúži. Ak ako ona stretnete muža, ktorý sa navonok javí v poriadku, pozor pozor, prvý pohľad ani očarenie nestačí, všímajte si detaily. Zvlášť sú dôležité hraničné situácie, kedy ide aj o život. Možno nie o ten váš či jeho, ale iný. Áno, preskočili sme síce niekoľko fáz, (ak má prísť prv randenie, prvé bozky atď a vrcholu intimity – k sexu) nevadí však. Čo je lepšie stratiť seba a plod vo Vás ako stratiť muža, ktorý Vám dovolil aby to nenarodené neuzrelo svetlo sveta? Odpoveď je jednoznačná.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Teória je ľahká, aplikovať ju do praxe náročnejšie. Jednoznačný návod nemám, avšak to čo môžem každému zdeliť je to, aby počúval svoj vnútorný hlas, aj keď bude možno hlboko vo Vás pochovaný, aj tak tam stále niekde je a dajte mu možnosť prejaviť sa naplno. Darmo nám môže okolie dookola hovoriť čo je pre nás najlepšie, nebudeme ich počúvať, ale počúvajme seba. Ponorme sa do seba, doprajme si čas a zistime čo naozaj chceme. Pretože iba vtedy bude mať ten život zmysel. 

Kristína Vlčková

Kristína Vlčková

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Šťastie, pokoj, rovnováha, pokora. Viac mi od života netreba. Síce stručne pomenované, ale niekedy je menej viac :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu