reklama

Štvrtok 15. 9.

Dnes bol zvláštny deň. V noci som sa dvakrát zobudila na to, že som sa udrela do hlavy, keď som sa chcela v posteli otočiť. Ale spala som až do 7,30, keď nás sestrička prišla zobudiť. Mala som veľmi zvláštne sny, ale pamätám si iba torzo z jedného. Bolo to také strašidelné sci-fi – prenasledoval nás zvláštny človek, ktorý bol zároveň aj duchom a vedel miznúť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Doobedie ubehlo celkom príjemne. Lúštila som krížovky a veľmi sa mi darilo – vylúštila som každú, ktorú som chytila do ruky. Ale poobedie ma dosť rozladilo. Rómeo vyrobil scénu kvôli obedu a choval sa ako malý rozmaznaný chlapec a dosť mi to išlo na nervy. Zaliezla som do izby. Lebo sa mi nechcelo počúvať Rómeove náreky a sťažnosti. A aj niektoré spolupacientky si vymieňali postrehy zo svojich chorôb, čo tiež nemusím počúvať. Škoda, že steny a dvere nie sú zvukotesné. Poobede som sa zase začítala do knižky a celkom ma to chytilo, že som konečne prestala vnímať okolité zvuky.
Inak deň bol dosť smutný. Zamračené nebo vo mne nikdy nevzbudzuje optimistickú náladu. Skôr zádumčivú až depresívnu.
Dúfam, že keď Jazmínka odíde, nedostanem na izbu nejakú uhundranú babku. Ja si jednoducho nemám veľa čo povedať so svojimi rovesníčkami a nieto ešte so staršími ženami. Nemám deti, nemám vnúčatá, nemám manžela, nemám domácnosť, nemám záhradu, nerobím ručné práce. Duševne sa cítim veľmi mlado, ba až v postpubertálnom veku. Preto asi väčšinu času trávim na izbe čítaním a skoro vôbec netrávim voľný čas v spoločných priestoroch. Asi som si za tie roky aj zvykla na samotu. Doma, okrem nedeľňajšieho obeda, trávim voľný čas vo svojej izbe v posteli – čítam, pozerám TV. Občas idem do kina, občas na kávu so zákuskom. Na návštevu chodievam iba k svojej jedinej kamarátke a aj to dosť zriedkavo. S ostatnými známimi si maximálne telefonujem. Už som prestala chodiť aj na stranícke schôdze a stratila som všetky funkcie J. Teraz ma už asi nenominujú ani do volebnej komisie. Ale momentálne je mi to jedno. Načim začať riešiť svoju súkromnú budúcnosť.

Eža Vlkolínska

Eža Vlkolínska

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

veselá kopa s depkou :-) Zoznam autorových rubrík:  ZDRAVIESúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu