reklama

Globsec 2020 - fajn, ale prečo za naše ?

Na úvod zacitujem z oficiálneho webu Globsec :Inšpirujúco, uvoľnene a s cieľom mať hlboký vplyv na európsku politiku , to je tvár s 9-teho ročníka GLOBSEC Tatra summitu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Koná sa v neformálnom a pohostinnom prostredí vo Vysokých Tatrách a stal sa nenahraditeľným miestom stretnutí kľúčových vládnych a európskych predstaviteľov, odborníkov a špičkových obchodných zástupcov... atď.

Toľko z webu Globsec.

Odhliadnuc od toho, že organizátori hromadne odignorovali / porušili opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/7694/2020, zo dňa 30.09.2020, ktoré obmedzuje hromadné podujatia, počtom 50 osôb, ma zaujalo aj to, koľko stálo "inšpirujúce, uvoľnené podujatie" nás, daňových poplatníkov, a to najmä s ohľadom na všadeprítomný Covid19, ktorý má vplyv na všetko, len na rozhadzovanie verejných zdrojov akosi nie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podľa centrálneho registra zmlúv, len za rok 2020, (ktorý sa ešte neskončil), "posunulo" Ministrerstvo financií, spolu s Ministerstvom zahraničia, organizácii o.z. Globsec, 700 000.- Eur. Za rok 2019 to bolo 872 000.-Eur, a roky predtým podobne...

Pýtam sa, čo bráni organizátorom pracovať a zháňať peniaze na podujatie vlastným silami od sponzorov, ako to robia iné občianske združenia a neziskovky ? Naši občania, najmä slobodné matky, alebo dôchodcovia s 300 Eurovým dôchodkom, sa majú tak dobre, že štát môže "investovať" millióny do vybraných, "spriatelených" občianskych združení? Akým právom ?

Na záver, čerešnička. Pani prezidentka, ktorú som si vážil za jej umiernenosť a za to, že spája, podmienila svoju účasť zrušením marketingového zastúpenia spol. Huawei... Toto tragikomické "spriatelené" gesto, ktorým demonštrovala svoje pevné ukotvenie, smerom do transatlantických štruktúr, bolo naozaj úplne zbytočnou nadprácou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na druhej strane, účasť ministra zahraničných vecí Turecka, ktoré je v rámci dodržiavania ľudských práv, kdesi na chvoste svetového rebríčka, jej vôbec neprekážala...

Juraj Vohnout

Juraj Vohnout

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Povolaním som kameraman, momentálne viac fotografujem. Slovensko, najmä jeho hory, sú mojou najobľúbenejšou destináciou... Zoznam autorových rubrík:  FotografovaniePostrehySúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu