reklama

Je „prirodzené“ naozaj „prirodzeným“?

Žijeme v dobe, keď neprirodzené sa stáva prirodzeným a prirodzené sa stáva zriedkavým. Svet je plný technológii, ktoré boli stvorené zjednodušiť a uľahčiť nám život. Je to skutočne tak?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Všetky tie pomocné mašiny v domácnosti, nám síce ušetria čas, naše svaly (tuky), kosti... Využívame tie ušetrené sily a čas v náš prospech? Zmenil sa náš život pozitívnym smerom? Ako trávime ten ušetrený čas?

Potraviny sú zmodifikované. o čom už väčšina vie. Zvieratá, ktoré sa objavujú na našich stoloch už nemajú taký život ako mali ich predkovia. Väčšinou sa spomína, že tie zvieratká nikdy nevideli slnečné lúče. Koľkí z nás vidia slnko na dlhšie ako 7 hodín do týždňa?

Chodíme cestovať do krajín, ktoré sú „nedotknuté“. Krajiny, ktoré sú našim domovom, sa stávajú jedným veľkým „staveniskom“, na ktorom nájdeme tie isté „stavebné materiály“ ako na všetkých „dotknutých“ miestach. Je to prirodzené, že všetok voľný čas trávime mimo domova?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Neprirodzené telo“ si krášlime aby sa stalo „prirodzeným“ či „prirodzené telo“ si meníme na „neprirodzené“? Vieme, čo naozaj robí tá farba v našom tele? Tak ju skúsme zjesť... :D Ja si pamätám ako nás pani učiteľka v škôlke či v škole hrešila za to, že sme si pokreslili ruky a upozornila nás na dôsledky chemického atramentu na našej pokožke.

Jazyk, ktorým rozprávame už by som nenazval slovenčinou, ale vymyslel by som mu nový názov. Je prirodzené, že sa stále na niekoho hráme alebo po niekom opakujeme? Nie je byť krásne jedinečným a držať sa našich tradícií? Veď to nás robí Slovákov a Slovenky!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Viem, že pre veľa ľudí môže byť ťažké nájsť hranice či určiť si hranice medzi prirodzeným a neprirodzeným svetom... Existujú vlastne? Niekedy sám neviem... Ak som si neistý či kráčam „prirodzenou“ cestou, tak sa v prvom rade opýtam seba samého v tichosti a v pokoji. Na odpoveď si vždy nechám dostatok času. Ak si sám neviem pomôcť, tak hľadám odpoveď v prírode a v histórií ľudstva. Už viem, prečo je pre nás história tak dôležitá. 

Ďakujem za to, že sa môžeme vzdelávať po celý život...

Erik Vojtas

Erik Vojtas

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Myslím si, že už len to, že sme sa narodili a cesta, ktorou kráčame je „šťastie“. Mnoho krát sa nám to tak nemusí zdať. Ja sa snažím pozerať na "život" z tej „šťastnej“ strany a poviem vám, že sa mi to darí. Mojimi príspevkami by som chcel s vami zdieľať moje vedomosti, skúsenosti a zážitky, ktoré som nadobudol/nadobúdam na mojej ceste životom. V žiadnom prípade vám tu nebudem dávať rady a písať ako by to malo byť a ako nemalo. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu