reklama

„Úspešný človek“

Kto sa je „úspešný“ človek? Akými vlastnosťami disponuje „úspešný“ človek? Kto sa môže považovať za „úspešného“? Aké by mal mať povolanie?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Začnem pekne od koreňa.

Čo je človek? Je to muž, žena, dieťa druhu „Homo sapiens sapiens“. Odlišuje sa od živočíchov tým, že má vynikajúco vyvinutý rozum, vie rozprávať (artikulovať) and má vzpriamenú postavu.

Čo je úspech? Splnenie, realizácia nejakého cieľa alebo zámeru.

Každý z nás sme iný, tým pádom každý z nás definuje „úspešného“ človeka inak.

Ja skúsim opísať tohto človeka slovami mojimi. Pre mňa je to človek, ktorý rozdáva pokoj, radosť a šťastie viac ako ich prijíma. Úsmev na jeho/jej tvári nie je vecou dočasnou, ale skôr vecou permanentnou. Verí v pozitívnu budúcnosť. Človek sa „úspešným“ nenarodí, úspešným sa človek stáva počas svojho života ako sa túla životnými cestičkami. Takýto človek vie, že v jednoduchosti je krása.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prečo som sa chcel podeliť s vami o tieto myšlienky? Chcel som hlavne sám sebe pripomenúť a možno aj ľuďom, ktorí sa zatúlajú na moje články, že život je len jeden, tak by sme si ho mali vážiť a robiť veci, ktoré ľudí okolo nás a samozrejme aj nás robia šťastnými. Je jedno čo robíte. Či ste predavač, manažér, pilot, učiteľ, doktor, upratovač... Všetky tieto povolania, nás môžu urobiť šťastnými do určitej miery. Zistil som, že za šťastím nemusím nikde chodiť, nič robiť a dokonca ani míňať peniaze. Pravé šťastie splynie v našom vnútri, keď sme obklopení „úspešnými“ ľuďmi.

Rok 2017 nám už začal, jeden mesiac je pomaly za nami. Všetkým Vám prajem tento rok „úspešný“ a nech máte okolo seba aspoň jedného „úspešného“ človeka.

Erik Vojtas

Erik Vojtas

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Myslím si, že už len to, že sme sa narodili a cesta, ktorou kráčame je „šťastie“. Mnoho krát sa nám to tak nemusí zdať. Ja sa snažím pozerať na "život" z tej „šťastnej“ strany a poviem vám, že sa mi to darí. Mojimi príspevkami by som chcel s vami zdieľať moje vedomosti, skúsenosti a zážitky, ktoré som nadobudol/nadobúdam na mojej ceste životom. V žiadnom prípade vám tu nebudem dávať rady a písať ako by to malo byť a ako nemalo. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu