Na prípravu uhorkového šalátu s vegetou budeme potrebovať:
2 kg uhoriek

0,5 až 0,75 kg cibule

2-3 feferóny na 2 kg uhoriek (môže sa to však líšiť podľa chuti, nemusia byť vôbec)

2 PL vegety

200 ml 8 % octu

cukor podľa chuti (asi 150-200 g)

Postup:
Uhorky (ak sú šalátové s hrubou lupou, tak ich olúpeme) postrúhame na jemno a zmiešame s natenko nakrájanou (prípadne takisto postrúhanou) cibuľou a na kolieska nakrájanými feferónmi. Všetko spolu zmiešame s vegetou, octom a cukrom (v prípade potreby môžeme ešte trošku dosoliť).

Takto pripravenú zmes necháme aspoň hodinu odpočívať. Potom ju naložíme do fliaš a 15 minút sterilizujeme.

Už len želám dobrú chuť v zime.