reklama

Štrajkovať nevieme alebo nechceme?

Osobne sa často stretávam s charakteristikami, ktoré sa prisudzujú rôznym národom a zrejme majú svoj historický a možno aj skúsenostný pôvod. Každému sú známe prívlastky typu chladný Angličan, spitý Dán, talianske manželstvo, vkus a eleganciu a samozrejme bozky či revolučnú povahu prisudzujeme Francúzom a patritizmus prikladáme Rusom a Američanom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (174)

Čo Čech to muzikant a Slováci sú odjakživa holubičí národ. Až taký holubičí, že to prinajmenšom hraničí so sprostotou. Nič v zlom, ale ja tú holubičiu povahu vnímam už skôr z pohľadu, že si sprepáčením kadíme do vlastného hniezda.

Stačí sa prejsť po meste, posedieť v električke aj krčme, samozrejme, a vypočuť si hlas "holubičieho" národa, ktorý má vždy kopu rečí, ale "skutek utek". Jano je nespokojný s výplatou a nie je sám. Polovica podniku s ním súhlasí a najviac Fero, s ktorým práve pije pivo. Anča včera deťom uvarila na večeru podbité zemiaky bez vajec na tvrdo, lebo zarobí koľko zarobí a tak si večer poplače do vankúša.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A nájde sa niekto, kto niečo zorganizuje. Poďme do ulíc a povedzme to nahlas, že nás to už serie! A príde päť mamičiek, pretože ostatné zrejme práve dojčia a príde päť učiteľov a päť lekárov a päť... pretože... Prečo vlastne? Sme takí ustráchaní vyjadriť názor alebo takí zdochnutí?

Som od prírody mierumilovný "holubičí" človek, ale už to nechápem. Tú trápnu situáciu, ktorá tu zavládla, tú pasivitu medzi ľuďmi, že nikdy neprotestujeme, aj keď nie sme s ničím spokojní. Buď je tá nespokojnosť iba póza alebo celý národ potrebuje psychiatra.

Kto je nespojný nech niečo robí, ale už mi, prosím, dajte všetci pokoj s rečami o nespokojnosti, keď večer vyložíte doma nohy v teple a pozeráte spokojne Šeherezádu.

Petra Kolesárová (Vološinová)

Petra Kolesárová (Vološinová)

Bloger 
  • Počet článkov:  48
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Človek. Žena. Matka. Manželka. Dcéra. Sestra. Priateľka. Kolegyňa. Občianka. Zoznam autorových rubrík:  MIduša študentao ľuďochzábavaškoličkaTrepkine okienkopoéziazaváraninkyfotulkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu