reklama

Ako štát dotuje súkromný sektor alebo na Slovensku je to tak

Pred nedávnom si tak pozerám Facebook a hľa. Objaví sa odkaz na tento článok Danglova šou Vo štvorici: Markíza na nej parádne ušetrí!. Pointa "šou" podporiť rozvoj turizmu prostredníctvom známych hercov je dobrá, ale použiť na to v primárnej miere verejné peniaze v hodnote 420 000 EUR a súkromný setkor poskytne len 40 000 EUR mi pripadá viac ako zvláštne. Každý vytiahnutý človek od televízie sa ráta, ale určite nie takýmto neefektívnym spôsobom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Pri prerátaní príspevku na dni "cestovania" počas šou to vychádza 17 500 EUR na deň a pri 12 dieloch to je 35 000 EUR na diel. To znie už ako tunel a dobre vyhodené peniaze. Takže agentúra SACR sa vyznamenala a ukázala nám, že ak máte dobré kontakty štát sa o vás postara. Takže milí televízni diváci poriane si užite, že sme chlapcom zaplatili leto a spoločne snívajte o krásnej dovolenke. Kedže cestujem aj stopom, aj na bicykli aj vlakom tak si viem takúto cestu po pamiatkach a krásach Slovenska spraviť na 24 dní od 300 do 1000 EUR, podľa toho ako spím a čo navštívim. Pri 1000 EUR by som musel veľmi rozhadzovať a navštíviť veľmi drahé pamiatky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pochybujem, že by nejaký zahraničný divák sledoval Markízu a prišiel na základe tohto tunelu na Slovensko mínať svoje peniažky. Bohužial nemá na Slovensku kvalitné služby a preto radšej pôjde niekde inde.

Možnosti využitia 420 000 EUR na podporu turizmu sú rôzne. Zopár nápadov vymenujem, aby niekto nemohol povedať, že len kritizujem.

Podpora informačných portálov o turizme http://www.vyletnik.cz/. (náklady cca 10 000 - 30 000 EUR na rok, podľa náročnosti aj s aktualizáciami a starostlivosťou.

Jeden socialistický a nesystémový. Ak by sme rozdali 420 000 EUR v rámci poukážok v hodnote 50 EUR, tak vytiahneme istú skupinu ľudí na dovolenku. Zlé a nesystémové riešenie, ale stále efektívnejšie než tento tunel.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vzhľadom na to, že cykloturistika je najrýchlejšie rastúci segment turizmu, tak by bolo dobré podporiť aj tú.

Nové cyklotrasy pri našich pamiatkach alebo popri hlavných riekach chýbajú. Stavajú sa často len lokálne v rámci obce a za ňou skončia. Chýba koncepcia.

Podpora online portálov na podporu cykloturzimu ako sú napríklad http://cyklotrasy.cz/ aj v anglickej mutácií (náklady cca 10 000 - 30 000 EUR na rok, podľa náročnosti aj s aktualizáciami a starostlivosťou)

Samozrjeme ak by stránky boli v anglickej verzii možno by sa Slovensko stalo prístupnejšie aj pre zahraničných turistov. Ak by SACR prispel na reklamu na Facebooku, kde sa cena za klik pohybuje okolo 30 centov a nacielime to na všetkých čo majú like na rôzne reality šou, tak efektivita je ďaleko vyššia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Spúšťam pomaličky stránku http://cyklovylety.sk/ a http://odcestuj.sk/, ale skôr popri pracovných povinnostiach a tak nie je až tak veľa času na jej aktulizáciu a rozvíjanie. Ďakujem ľudom, ktorí mi s nimi pomáhajú.

Možností je mnoho. Mám projekt cesty okolo sveta na bicykli. Z agentúry SACR samozrejme ani neodpíšu. Veď treba rozdať z verejných kamarátom a nie na reálne projekty, ktoré naozaj zviditeľnia Slovensko vo svete a podporia pojem cykloturistika doma. http://worldbiketravel.sk/ je stránka projektu pre všetkých, ktorých by zaujímalo.

Na porovnanie 2 dňový rozpočet natáčania šou by vykryl moje 4 ročné náklady na celú cestu, aj s natočením 12 dielov reality šou.

Karol Voltemár

Karol Voltemár

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Strávil som viac ako 41 mesiacov na ceste okolo sveta na bicykli. Venujem sa aktívne cyklistike, cestovaniu a foteniu. Pracujem v oblasti internetu a marketingu - online marketingová agentúra Madviso a blogujem na osobnom blogu Voltemar.sk. Máme zopár online magazínov. Máme malú predajňu Lulubee a e-shop s oblečením na cyklistiku a šport Trenujeme. Prevádzkujeme platformu pre e-shop na prenájom. Zoznam autorových rubrík:  ŠportSpoločnosťZdravieCesta okolo sveta na bicykliCestovanieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu