reklama

Ako tá kengura

Po viac ako 17 000 km na bicyckli na cestách v 24 krajinách človek zažije mnoho situácií. V rámci môjho skromného prieskumu posledných niekoľko mesiacov na cestách som odpozoroval to ako sa vodiči správajú nielen u nás. Problém nie je v maximálnej povolenej rýchlosti, ani pravidlách premávky, ale hlavne v nás ľuďoch.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ide hlavne o spôsob jazdy a schopnosť nerešpektovania ostatných účastníkov premávky. Je smutné, že na cestách je vidieť veľmi veľa arogantne a nebezpečne jazdiacich vodičov. Vodiči si neuvedomujú, že ich konanie nemusí zabiť len ich, ale môže zmeniť život aj iných. Áut stále pribúda a cesty sa stávajú čoraz nebezpečnejšie a to nielen pre nás cyklistov, ktorých arogancia vytláča na krajnice.

Samozrejme každého arogantného vodiča by sranda prešla, keby ich deti alebo niekto blízky boli vážne zranení, či nebodaj zabití kvôli arogantnej jazde pri dopravnej nehode. Niekto sa žial spamätá a oľutuje, až keď bude neskoro. Čas sa vrátiť nedá.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Náhrobok
Náhrobok 

Smrť, vážne zranenia alebo škody na cestách sú veľmi smutnou súčasťou života a na cestách ich môžu spôsobiť rôzne faktory. Napríklad nepozornosť jedného z účastníkov nehody, náhoda, zlé podmienky na cestách, nepozornosť, únava, nebezpečná alebo neprispôsobená jazda stavu vozovky a mnohé iné. Niektoré faktory ovlplyvniť nevieme, ale väčšinu hej a to hlavne spôsobom jazdy a správaním sa na ceste.

a. Dúfam, že bude aj na cestách pribúdať čoraz viac slušnejších a uvedomelejších ľudí. Snáď už len môžem dúfať, že na ceste nedopadnem ako tá kengura.

Kengura
Kengura 
Karol Voltemár

Karol Voltemár

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Strávil som viac ako 41 mesiacov na ceste okolo sveta na bicykli. Venujem sa aktívne cyklistike, cestovaniu a foteniu. Pracujem v oblasti internetu a marketingu - online marketingová agentúra Madviso a blogujem na osobnom blogu Voltemar.sk. Máme zopár online magazínov. Máme malú predajňu Lulubee a e-shop s oblečením na cyklistiku a šport Trenujeme. Prevádzkujeme platformu pre e-shop na prenájom. Zoznam autorových rubrík:  ŠportSpoločnosťZdravieCesta okolo sveta na bicykliCestovanieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu