reklama

Ui, ui, ui, žijeme v irealite

Skončil sa deň, mňa však napadá myšlienka skončil sa ireálny deň. Prečo?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Môžeš ma stretnúť v TV, rádiu či na internete, ale keď prejdeš okolo mňa v reále, nespoznáš ma. Som obyčajný človek ako každý aj keď trochu iný.

To čo stretnem na ulici, nie je také atraktívne ako to v médiach. A to v médiach je už tak obyčajné, že potrebujeme hľadať niečo exkluzívne iracionálne. V arabskom či japonskom jazyku. V reklame extázu, na webe stále exkluzívnejšie varianty života a miesta.

A čo vzťahy?

Treba sa vrátiť z mediálnej obrazovky do reálu. Antropológia človeka hovorí aj o cite, dotyku, vôni, aure ...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A to cez obrazovku nevidno. Aj keď si to občas myslíme.

Kamarát žijúci v Kanade sa mi posťažoval, že keď sa večer z práce vráti domov, posadí sa pred zrkadlom a povie si takto ma vidí moja priateľka i rodičia v Európe počas 15 minút, ktoré sa nám večer cez videotelefón a Skajp podarí naplniť.

Keď sa však vráti do Európy po 5-6 mesiacoch, zisťuje, že si zo ženou nerozumie, ba dokonca ju ani nepozná. A je rád, keď je zase v Kanade a má ju len na 15 minút na obrazovke navečer.  

Iný prípad môjho bratranca, keď chodí na 10 dní do Rakúska a potom je 10 dní doma, sesternica na14 dní do Francúzska a potom nazad domov zasa na 14 dní, suseda na 7 dní do Čiech a potom je 7 dní doma, kolegu na 5 dni v Bratislave a potom 2 dni doma v Poprade, aj keď mu cesta zaberie 12 hodín. Ich manželia, ich partner na Slovensku či v Slovinsku je nešťastný z odlúčenia. No niektorým to vyhovuje. Keď nie sú často spolu, sú si vzácny. Aj na Severovýchode.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A čo korene tých čo sa narodili na zemi severu a chodia na juh na 6 mesiacov? Ako sa im darí? Trpia. A dosť. Ale je už dosť aj tých, čo sú na opačnej strane a snažia sa vypadnúť do prírody nastálo a potom žijú na konci dediny a niekedy aj v koncoch či v kopcoch. Ale veď prírodne, ekologicky.    

Gerardo  

PS:

Inšpiroval ma kolega, inšpirovala ma kolegyňa, vraj napísal si už 5 kníh, natočil pár dokumentov, tak sa realizuj aj v aktuálnom blogu. Veď už aj konzervatívne noviny pre ekonomiku ho majú, tak to treba využiť. Tak aspoň chvíľu občas sa Vám /či mu/ teda povenujem.

Dobrý deň v novom dni aj Veronikám.  

Gerhard Weag

Gerhard Weag

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracujem na marketingovych a medialnych projektoch.Pisem knihy,cestujem, tocim tv dokumenty, prednasam na univerzitach a pracujem v rozvojovej pomoci pre Afriku,rozvijam ekumenicky amedzinabozensky dialog. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu