reklama

láska

To slovo má síce päť písmen, no v živote každého znamená veľa. Každý z nás po nej túži, niektorí ľudia viac iní menej. Bez lásky by bol svet stratený, prázdny. Láska to nie je len pokojné a šťastné prežívanie života, ale je to často krát aj utrpenie, bolesť. Ak človek ľúbi až tak, že trpí, je to viac ako láska.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Najhorší druh lásky je sebaláska. Človek myslí iba na seba, nevie, aký je to pocit mať niekoho rád a byť milovaný. Láska je aj medzi priateľmi, medzi starými či mladými. Priateľský vzťah medzi chlapcom a dievčaťom zväčša prejde k láske. Dievčatá túžia po láske, čistej, nevinnej, avšak je veľa prípadov kedy sa ta „láska“ končí slzami, modrinami, ba dokonca v niektorých prípadoch až smrťou.


Je smutné, že láska sa nedá kúpiť, a predsa sa o to niektorí pokúšajú. Zneužívajú to slovo len na svoje potreby, chúťky či túžby. Sú aj takí, čo závidia iným. Stačilo by sa im poobzerať a zistili by,koľko lásky sa okolo nich nachádza, napr. v rodine, kamarátmi alebo aj láska, ktorú pociťujeme k svojmu domácemu zvieratku.


Lásku dáva už matka svojmu dieťaťu, ktoré sa ešte len vyvíja. Zahŕňa ho nehou, opaterou. Neskôr si dieťa vyberá koho má alebo nemá rado. Matka má svoje dieťa rada aj v krajných prípadoch, neopusíi ho aj keď urobí niečo zlé. Matka ostane vždy matkou, osobou ktorá svoje dieťa miluje nadovšetko.


Podľa mňa túžime po láske preto, aby sme boli niečim naplnení. Chceme rozdávať, ale aj prijímať lásku. Je to pocit, keď sa cítime akoby v siedmom nebi. Na druhej strane ak lásku stratíme, sme smutní, nedôverčiví, strácame istoty, zmysel života.
Vraj láska vždy bola a vždy bude, no tieto slová treba doplniť tým, že za lásku treba bojovať. Nevzdávať sa a nezutekať hneď pri prvom probléme.

Nikoleta Wellová

Nikoleta Wellová

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka cirkevného gymnázia, baba, ktorá občas nevie, čo chce :) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu