reklama

Nechajte Višňu dýchať!

Čítajúc záplavu "overených dobrých správ" o zotrvaní Ľuba Višňovského v zostave bratislavského Slovana napriek blížiacej sa skrátenej sezóne v NHL, mal som dnes sto chutí požičať si otváraciu formulku Šľak ma ide trafiť z..., ale napokon som odolal. Prípadným neprajníkom, ktorých by mohla tešiť mylná predstava o mojom zvýšenom krvnom tlaku odkazujem, že príval negatívnej energie radšej nasmerujem na virtuálny papier v snahe prispieť tak svojou troškou a (snáď aj) triezvejším pohľadom na celú vec.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)
Ľubo Višnovský v drese Los Angeles Kings (September 2007)
Ľubo Višnovský v drese Los Angeles Kings (September 2007) (zdroj: Alexander Wirdzek)

Po včerajšej emotívnej rozlúčke Ľuba Višňovského a Andreja Sekeru s bratislavským ľadom, vrámci ktorej vypredaný zimák skandoval mená oboch pilierov obrany Slovana, sme sa všetci dozvedeli o ponuke, ktorú Višňa dostal od vedenia klubu. Triezvo uvažujúci fanúšik uzná, že za jeho želaním dohrať sezónu v tíme, ktorému počas doterajších vyše 30 zápasov odovzdával maximum, bol nielen ďalší výborne zohratý zápas proti jednému z veľkých favoritov na titul, ale aj opäť plné tribúny dodávajúce svojim miláčikom energiu do každého striedania, každého vhadzovania, každého súboja pri mantineli. Višňa patrí medzi hŕstku hráčov, ktorým patrí potlesk vďačných divákov aj pri záberoch na nastúpený tím počas hymny pred každým domácim zápasom; podaktorí v tom môžu vidieť prejav neúcty voči jednému zo štátnych symbolov, osobne to tak nevnímam.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vráťme sa však k zotrvaniu Ľuba Višňovského v Slovane...

Višňove včerajšie vyjadrenia pre novinárov rozvírili záujem ľudí a takýto záujem sa médiám oplatí živiť. Pôvodná správa bola dnes doplnená o informácie týkajúce sa rozhovoru s agentom a očakávania odpovede od vedenia New York Islanders, Višňovho aktuálneho zámorského zamestnávateľa. Problém nastal keď boli jeho slová o zajtrajšom zápase proti Traktoru Čeljabinsk očividne interpretované inak než boli myslené - čakajúc na odpoveď zo zámoria sa pravdepodobne rozhodol odohrať posledný domáci zápas pred štvorzápasovou šnúrou na klziskách súperov. Z článku to však vyznieva ako keby poprel svoje predchádzajúce vyjadrenie a rozhodol sa zotrvať v Slovane bez ohľadu na prípadné stanovisko Islanders. Správu navyše, ako sa zdá, prebrali aj agentúry, čiže sa to rozšírilo závratným tempom a už snáď všetci s určitosťou tvrdia, že Višňa ostáva na Slovensku. Či to bol zámer autora alebo nedorozumenie, to nechávam na posúdenie iným...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Následkom tejto situácie sa však na Višňovského hlavu sypú tak slová chvály od nadšených domácich fanúšikov, ktorí sa nechali uniesť emóciami (a v prípade iného než želaného výsledku ich čaká sklamanie či hnev), ako aj úplne zbytočná kritika zo strany neprajníkov, ktorí si chcú jednoducho "kopnúť", avšak tiež sa vyjadrujú na základe mylnej informácie, bez dočítania článku či zapojenia vlastného rozumu. Ostatne, takých dôverne poznáme aj z diskusií na sme.sk.

Faktom ostáva, že Višňa sa vyjadril jasne, a snáď len Ondrej Gajdoš zo SME ostal v tomto smere korektný - Ľubo by chcel dohrať sezónu v Slovane, potrebuje však na to súhlas od vedenia New York Islanders, s ktorými momentálne komunikuje jeho agent. Bez tohto súhlasu sa chtiac-nechtiac bude musieť zbaliť a odletieť do zámoria, kde má platnú zmluvu. Rád by však zajtra nastúpil na zápas proti Traktoru Čeljabinsk. Čokoľvek mimo týchto mantinelov ostáva v rovine úvah a želaní. Snáď nezaškodí, ak budeme držať palce, aby došlo k dohode, ktorá na jednej strane vyznie priaznivo pre jediného slovenského zástupcu v KHL a na druhej strane nespôsobí ďalšie zbytočné prejavy emócií tak na Slovensku, ako aj v tábore fanúšikov zámorského klubu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Osobne verím, že úmysel Ľuba Višňovského bol dobrý, hoci možno trošku podcenil ako môžu byť jeho slová interpretované. Môže sa stať, že zajtra nastúpi na zápas a vzápätí bude v najbližších dňoch nútený odletieť do New Yorku, aby sa pripojil k tímu pred začiatkom krátkej sezóny NHL. Kiežby to finálne rozhodnutie prišlo čo najskôr, aby sa na ten ďalší zápas mohol v pokoji sústrediť a opäť všetkým predviesť aký je "srdciar"...

Za seba a mnohých iných fanúšikov - ďakujem, #17!

Alexander Wirdzek

Alexander Wirdzek

Bloger 
  • Počet článkov:  117
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Snažím sa byť sám sebou... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSúkromnéČriepky z NHLZápisky z ciestKultúra

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu