Ako doma

Na odporúčanie sme boli pred časom navštíviť reštauráciu Ako doma.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Reštaurácia sa nachádza v Bratislave neďaleko horského parku pod depom trolejbusov. Reštaurácia je situovaná v rodinnom dome na dvoch podlažiach, z druhého sa dá prejsť na terasu, kde je pekne a vkusne udržiavaná malá záhrada.

Obrázok blogu

Prostredie podniku je zaplnené rôznymi suvenírmi a dekoračnými predmetmi, príjemne zladený do žlto- oražnovo- červených odtieňov. Reštaurácia pôsobí príjemným kľudným dojmom s nevtieravou a pozornou obsluhou.

Keďže na oboch poschodiach boli akcie, sadli sme si na terasu, ale bolo príliš zima (aj keď sme boli vyzbrojení dekami), a nakoniec sa nám podarilo získať jeden stôl pre dvoch, ktorý sa práve uvoľnil.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na pitie sme si vybrali na odporúčanie obsluhy Limču ako doma s príchuťou bazy. Fajn nápad, v jednoduchosti je krása, a v tomto prípade aj pohoda.

Z polievok sme vyskúšali slovenskú rajčinovú, nedozvedeli sme sa, v čom spočíva tá slovenskosť, ale asi to bude chuť práškového prípravku, z ktorej sa daná polievka vyrába.

Obrázok blogu

Z predjedál sme ochutnali Baklažánovú roládku kjopolo plnenú grilovanou zeleninou, cesnakom, olivami a fetou. Nápad je to síce fajn, ale realizácia je už trochu horšia. Do plátku baklažánu bola zabalená pasta zo zeleniny, ale jej chuť prebíjal cesnak, ktorého tam na môj vkus bolo príliš, a tým, že je cesnak ťažký na žalúdok, som mala potom problém s konzumáciou hlavného jedla.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Z hlavných jedál sme vyskúšali jedno z ich sezónnej ponuky- Pangasius s grilovanou krustou podávaný na kalerábovo- zemiakovom ragú. Krusta pikantnejšia, chuťou dopĺňala menej výrazné ragú.

Obrázok blogu

Z jedálneho lístka sme si vybrali klasický kurací steak na grile s opekanými zemiakmi a ochutnali sme k nemu dve omáčky- pfeffer a hubovú. Klasika. Jedlo neohúrilo, nenadchlo, ale ani nič nepokazilo.

Obrázok blogu

Z dezertov sme ochutnali ich domáce tiramisu a to bolo skvelé. Veľa krému, jemné, čerstvé, naozaj chutné. Veľké plus majú pre mňa aj tie jahody, ktoré sa k jemnému krému naozaj hodili a celé k tomu dodali taký šmrnc čerstvosti.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Čo dodať na záver. Veľké mínus tejto reštaurácie je minimálna možnosť parkovania, keďže sa nachádzajú v oblasti, kde sú okolo samé rodinné domy, preto autám hrozí nemožnosť zaparkovania alebo riskovania papuče. Pozitívom je príjemné prostredie a okolie podniku, nevtieravá a milá obsluha.

Trochu pokryvkáva ponuka jedál, kde by sa hodil update jedálneho lístka a dodať mu väčší lesk a sviežosť, inováciu, pretože neobsahuje žiadne jedlo, na ktoré by som nechcela a nemohla zabudnúť. Nie je vyrovnaný pomer reštaurácie v zložení prostredie+obsluha k ponuke jedálneho lístka.

Bolo by fajn, keby sa rozhodli aspoň trochu inovovať, príp. jemne experimentovať v jedlách. Inak táto reštaurácia zostáva "iba" klasickou a to je príliš škoda s jej prostredím a okolím, v akom sa nachádza.

SkryťVypnúť reklamu

Boli ste tam už pozrieť? Aké máte skúsenosti vy? 

Zuzana Žabčíková

Zuzana Žabčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

day by day, what you do is who you become.... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

INESS

INESS

108 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

320 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu