Ako sa jeden recept premenil na dva...

Pred pár hodinkami som si potvrdila, že toto nie je kopírovanie práv a ani porušenie zákona o autorstve, preto môžem s radosťou zverejniť jeden z mojich obľúbených receptov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Obrázok blogu

V nedeľu som kúzlila v kuchyni a vykúzlila som vďaka medvedíkovcom super obed vo forme ich šťavnatého morčacieho mäsa s kapustou a pečenou zemiakovou kašou. Recept je super, odporúčam.

Ja som ale urobila menšiu obmenu, namiesto morčacieho mäsa som použila kuracie stehná, ale výsledok stál za to, a myslím (a samozrejme aj dúfam), že som receptu touto zmenou neublížila, ale naopak.

Trochu som to prehnala s kapustou a zostalo mi pol pekáča. Samozrejme mi bolo lúto ju vyhodiť, preto som využila ekonomické druhotné spracovanie základnej suroviny a rozhodla sa pre koložvársku kapustu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tento recept mám naozaj rada, a preto sa s vami chcem oň podeliť. Žiaľ neviem presný počet a gramáž surovín, robím to od oka, čo odporúčam aj vám, ale výsledok bude určite stáť zato.

Kúpila som pomleté bravčové mäso (nie je práve to najchudšie, ani najzdravšie, ale raz za čas si prehrešok odpustím :-))

Pripravíme si ryžu v pomere 1:2 (jeden diel ryže a dva diely vody), trochu soli a uvaríme domäkka.

Mäso si opražíme na panvici na cibuľke, pridáme soľ, korenie, červenú papriku (v tomto prípade som ju tam už nedala, pretože som ju už poparikovanú mala z pečenia stehien) a trohu podusíme. Pridáme ryžu, premiešame a odstránime z plameňa.

SkryťVypnúť reklamu

Nastupuje tá najlepšia časť- vrstvenie. Na spodok pekáča uložíme kapustu, prikryjeme zmesou z mäsa a ryže (sem si môžete pokrájať aj klobásku alebo slaninku, ale býva to už príliš mastné, preto radšej neodporúčam), vrch prikryjeme kapustou.

Celý kelímok kyslej smotany s jedným vajíčkom rozšlaháme a zalejeme kapustu. Pečieme v trúbe na 180 stupňov pokým nám vrch pekne nezhnedne.

Viem, zástanci zdravej stravy ma v tomto momente pália na hranici, ale keď ja si nemôžem pomôcť; keď je niečo faaaaaakt, že naozaj DOBRÉEEEEE, tak odriekania, diéty u mňa idú preč, a s radosťou si nakladám na tanier :-)

Dobrú chuť priatelia!

Zuzana Žabčíková

Zuzana Žabčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

day by day, what you do is who you become.... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu