Grilovacia sezóna otvorená!

A je to tu! Sezóna grilovačiek práve dorazila aj k nám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (26)

A preto som sa aj ja rozhodla, že zahájim cez víkend grilovaciu sezónu na našej záhrade.

V piatok večer som si nakúpila všetko potrebné v jednom z tých veľkých mohutných hypermarket centier.

Obrázok blogu

Správne naladená som utekala domov pripravovať marinádu na kuracie krídla, stehná a na moju najobľúbenejšiu komoditu- encián.

No neviem ako vy, ale keď robíme marinádu doma, robíme ju spôsobom, čo dom dá. A tak to vyzeralo aj teraz.

Šľahla som tam soľ, korenie čierne aj biele, korenie na grilované kura, olej, kečup, gulášovú pastu, trochu kmínu (alebo rasce? netuším, čo je správne spisovne), a pravé karí z Indie. Vymáčala som tam všetky krídelká, stehienka a uložila ich na nočný odpočinok do chladničky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Encián som ponorila do jednoduchšej marinády zloženej z oleja a zeleného, čierneho sušeného korenia a čili papričky.

Obrázok blogu

Spokojná som hodila ešte posledné očko, či sú nádobky správne pozatvárané, a išla spať.

Na druhý deň to s počasím vyzeralo všelijako, ale odhodlanie bolo silné, a s presvedčením grilovaciu sezónu otvoriť tento víkend, sme sa vybrali na záhradu.

Pre každý prípad sme sa dohodli aj na pláne B, že v ak začne pršať, bude sa jednoducho grilovať aj pod prístreškom.

Gril sme pomaly naštartovali (rozumej prípravu dreva, uhlia, následného ohníka a pahreby). Zo zásady to nerobím ja, lebo by bolo popálené všetko vrátane mňa, len nie to, čo má byť, a preto som to nechala skúsenejšej a odbornejšej časti mojich spoluhodovníkov a ja som medzitým ošúpala zemiaky a šupla ich do alobalu.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

No a prišla sa na nás pozrieť aj žabka :-)

Obrázok blogu

Jemný ohníček a pahreba boli nachystané, grilovanie sa mohlo začať. Na mriežku sme dali dva balíčky so zemiakmi a asi v polovici pečenia sme pridali aj mäsko a syr ako posledný.

Obrázok blogu

Aby ani troška marinády nevyšla nazmar, potreli sme ňou kúsky kuraťa aj priamo na grile.

Mňam...touto cestou ďakujem tomu, kto gril vynašiel :-)

Obrázok blogu

Máte nejaký tajný grif na grilovanie alebo marinádu???

Zuzana Žabčíková

Zuzana Žabčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

day by day, what you do is who you become.... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu