A preto som sa aj ja rozhodla, že zahájim cez víkend grilovaciu sezónu na našej záhrade.
V piatok večer som si nakúpila všetko potrebné v jednom z tých veľkých mohutných hypermarket centier.

Správne naladená som utekala domov pripravovať marinádu na kuracie krídla, stehná a na moju najobľúbenejšiu komoditu- encián.
No neviem ako vy, ale keď robíme marinádu doma, robíme ju spôsobom, čo dom dá. A tak to vyzeralo aj teraz.
Šľahla som tam soľ, korenie čierne aj biele, korenie na grilované kura, olej, kečup, gulášovú pastu, trochu kmínu (alebo rasce? netuším, čo je správne spisovne), a pravé karí z Indie. Vymáčala som tam všetky krídelká, stehienka a uložila ich na nočný odpočinok do chladničky.

Encián som ponorila do jednoduchšej marinády zloženej z oleja a zeleného, čierneho sušeného korenia a čili papričky.

Spokojná som hodila ešte posledné očko, či sú nádobky správne pozatvárané, a išla spať.
Na druhý deň to s počasím vyzeralo všelijako, ale odhodlanie bolo silné, a s presvedčením grilovaciu sezónu otvoriť tento víkend, sme sa vybrali na záhradu.
Pre každý prípad sme sa dohodli aj na pláne B, že v ak začne pršať, bude sa jednoducho grilovať aj pod prístreškom.
Gril sme pomaly naštartovali (rozumej prípravu dreva, uhlia, následného ohníka a pahreby). Zo zásady to nerobím ja, lebo by bolo popálené všetko vrátane mňa, len nie to, čo má byť, a preto som to nechala skúsenejšej a odbornejšej časti mojich spoluhodovníkov a ja som medzitým ošúpala zemiaky a šupla ich do alobalu.

No a prišla sa na nás pozrieť aj žabka :-)

Jemný ohníček a pahreba boli nachystané, grilovanie sa mohlo začať. Na mriežku sme dali dva balíčky so zemiakmi a asi v polovici pečenia sme pridali aj mäsko a syr ako posledný.

Aby ani troška marinády nevyšla nazmar, potreli sme ňou kúsky kuraťa aj priamo na grile.
Mňam...touto cestou ďakujem tomu, kto gril vynašiel :-)

Máte nejaký tajný grif na grilovanie alebo marinádu???