Ja mám jaternice, jalitá, hurky, alebo ako inak by som ich mohla nazvať, naozaj rada. Zabíjačky som sa nikdy nezúčastnila, po a. pre to, že som k tomu nikdy nemala príležitosť a po b. asi by som to psychicky nezvládla počuť to prasiatko, ako tam plače a naťahuje sa s mäsiarom. V tomto prípade sa teším naozaj iba na výsledky.
Dnes sa nám nechcelo nič pripravovať na večeru a tráviť hodiny pri hrnoch, tak sme zalovili v zákutiach našej mrazničky a našli jaternice :-)!
Času málo, hlad veľký, tak šup šup s nimi na pekáčik.


Prihodili sme tam aj pár oškvarkov (alebo škvarkov?), nech to fajne pustí masť, bruško treba raz za čas pomastiť a už aj plech utekal do trúby chytať bronz.
Medzitým som si nachystala chlebíček, zavarané uhorky a kyslú kapustu. Jaterničky sa piekli asi polhodinku, vôňa šíriaca sa po byte ma zabíjala, a hlad jej k tomu krásne pomáhal.
ALE- dočkala som sa!No aha, priatelia, nie je to nádhera :-)?

Samozrejme, ani pri takomto jedle nemôže chýbať kategória s menom food styling, nech papajú aj očičká.

Poznáte aj iné názvy týchto zabijačkových produktov okrem vyššie uvedených?