Mne osobne sa forma mletého mäsa nepáči, preto som v tomto prípade kuracie mäso len nadrobno pokrájala. (viem, viem, má tam ísť mäso pomleté).
12 plátov lasagní som dala variť do vriacej vody.
Medzitým som pokrájala cibuľu, cesnak, a opražila na oleji. Pridala som nadrobno pokrájané kuracie mäso, trochu podusila, a pridala rajčiny, pokrájané na kúsky. Podusila som to cca 25 minút. Samozrejme nesmie chýbať soľ, korenie, bazalka.
Po cca 25 minútach, keď sú rajčiny vo forme šťavy, pridala som jednu sladkú smotanu a biely jogurt, poriadne spolu premiešala, nechala trošku prejsť varom a odstavila.
No a potom sa už len vrství. Vrstva lasagní, vrstva mäsovej zmesi, postrúhaný syr, lasagne, mäso, syr...Až pokým všetko neuložíme na plech.
Skončíme tak, aby sme plech prikryli lasagnami, posypeme strúhaným tvrdým syrom a pokrájanou mozzarellou a dáme peicť na cca 30 minút. Do opálena. Záleží už u každého individuálne.
