Mandľová

Krásne voní a je to trošku zmena oproti pudingovej a študentskej. A chutí aj okoliu, takže by to mohlo byť ok :-)Áno, áno, bábovka. Ideálna k nedeľnému obedu. Lepšie povedané k nedelnej sieste :-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

140g zmäknutého masla vyšľaháme so 140g práškového cukru a 5 žĺtkami. Pekne do žltučkej peny.

Potom po lyžiciach pridáme 280g hladkej múky s jednym balíčkom prášku do pečiva, 1 vanilkovým cukrom, 125ml mlieka a spolu premiešame. Naposledy pridáme 50- 100 g posekaných mandlí podľa chuti a obľúbenosti tohto orecha. Kto chce si tam môže hodiť aj lupienky mandlí.

Po pridaní všetkých vyššie uvedených surovín nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

Všetko ešte raz riadne premiešame. Ak chcete, môžete si tam dať aj posekané kúsky čokolády.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Polovicu cesta vylejeme do formy a do zbytku cesta primiešame kakao a vlejeme to na "bledú" časť cesta, aby sme mali pekné dvojvrstvové cesto.

Pri 170 stupňoch pečieme cca 45 minút. Pekne do opálena :-)

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Zuzana Žabčíková

Zuzana Žabčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

day by day, what you do is who you become.... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu