(narazili rozumej ja a moja mamina).
Rozhodli sme sa vyskúšať smotanové (alebo jogurtové) rezne, záleží podľa chuti a obľúbenosti danej komodity v rodine.
Nachystáme si kuracie mäso, najlepšie prsia, ale ako sme v nedeľu zistili, tak ani so stehnami nieje problém.

2-3 vajíčka si v miske zmiešame s kmínom (alebo rascou???), soľou, korením, môžeme pridať aj karí. Zmes korenia je iba na vás, pridajte si to, čo máte najradšej. U nás prevláda karí, ale dávame ho minimum, kamarátka mi doniesla vrecko z Indie, a to má naozajstné grády, je fakt pikantné.

Túto zmes spolu pekne premiešame, urobíme im zoznamovací večierok a ako hviezdu dňa pridáme alebo kyslú smotanu alebo biely jogurt, je to iba na vás, čo kto preferuje.

Šupneme tam kuracie prsia, prípadne iné časti operenca, pekne obalíme, aby ani jeden kúsok netrčal bez smotanovépho kabátika.

Keď v tejto marináde mäsko krásne odpočíva, prikryjeme ho a šup s ním do chladničky aspoň na dve hodinky. Je dobré, keď si spolu oddýchnu celú noc, ale tak isto stačí, keď sa mäsko naloží aj v deň varenia, ale aspoň teda na tie dve hodinky.
Mäsíčko krásne oddýchnuté si z chladničky vytiahneme, nachystáme strúhanku a rozohrejeme olej na panvici. Kúsky mäsa postupne vyberáme, opatrne obalíme v strúhanke a postupme vyprážame.


No a po vypražení posledného kúska si naložíme na tanier zemiaky, dobrý zeleninový šalát, šniclu a jeme až do bezvedomia.

Dobrú chuť priatelia!
Ako robievate rezne vy? Máte nejakú zaujímavú prísadu alebo obmenu v príprave?