Nič to, nejako si už len pomôžeme a v tomto bezútešnom období sa potešíme niečím sladkým.
Tento recep som sprosto a bez hanby opísala z pravidelného sledovania Nigelly a jej kuchárskeho vyčínania v nedeľu večer na variacom TV kanáli. Robila tam obmenu slovenskej žemľovky s toustovým chlebom, tak som sa rozhodla, že ho vyskúšam.
Toustový chlieb si dáme do dvojíc, ako v škôlke, keď sme chodili na prechádzky, natrieme klasickým maslom a džemom podľa vlastného výberu a prekrojíme na polovice, aby sme z nich mali trojuholníky. Ja som použila broskyňový džem, mňam, ten je najlepší, ešte teraz mám v nose jeho úžasnú vôňu.

Naukladáme si ho do misky na zapekanie, ktorú si predtým tak isto natrieme maslom (ja som to ale neurobila, lebo som na to zabudla :-)). Netreba to ukladať podľa matematickej presnosti, skôr ako to kto cíti, prípadne ako sa mu to zmestí do misky.

Pripravíme si vanilkový krém, ktorým chlieb pekne prikryjeme. Vymiešame si 4 žĺtka s jedným celým vajíčkom, pridáme 3 lyžice cukru, 500 ml smotany a 200 ml mlieka.

Touto smotánkou prelejeme chlieb a necháme odpočívať cca 10 minút, aby sme chlebík s vanilkovým krémom zoznámili a dali im možnosť trochu sa spoznať.

Nakoniec na vrch chlebíkov naukladáme hár hobliniek masla, na arómu pridáme postrúhaný zázvor a v rúre na 170 stupňov pečieme dozlatista.

Podávame s kakaom, kávičkou, čajom alebo len tak. Na dobrú chuť :-)
Aspoň si pekne zohrejeme žalúdky v tomto škaredom nečase.
Dobrú chuť priatelia!